Publicitat
Societat · 13 de Juliol de 2020. 07:32h.

El confinament de Lleida és il·legal

El jutjat de guàrdia rebutja l'acord de confinament

El confinament de Lleida és il·legal

Buch, amb la foto dels dos presidents, durant una entrevista a TV3

El jutjat de guàrdia de Lleida ha acordat no ratificar l'acord de confinament ordenat pel Govern de la Generalitat per a Lleida ciutat i altres set municipis i dues entitats municipals descentralitzades, segons fonts oficials del TSJC. La interlocutòria deixa clar que "aquesta és una competència estatal i s'exerceix, a més, amb la garantia de la intervenció de Congrés".

"En tot cas -afegeix-, el President de la Generalitat, d'acord amb l'art 5o de la Llei Orgànica 4/1981, d'1 de juny, dels estats d'alarma, excepció i lloc, 'podrà sol·licitar de Govern la declaració d'estat d'alarma'". El jutge conclou que "les mesures acordades en la Resolució de 12 de juliol de 2020, dels Departaments d'Interior i de Salut de la Generalitat no poden ser objecte de convalidació per la via de la Llei Orgànica 3/1986, de 14 d'abril a l'ésser manifestament contràries a dret i per això s'acorda que no és procedent la ratificació judicial de les mateixes".

L'auto judicial estableix que les mesures aprovades pel Govern "s'han dictat a la vista de la situació generada a la comarca de Segrià pels casos d'infecció per SARS-CoV-2 davant la necessitat de protegir la salut de la població dels municipis d'aquesta comarca per aquest patogen segons es diu per una crisi sanitària greu. És públic i notori l'elevada capacitat d'expansió de la malaltia i l'existència d'un reg imminent i extraordinari per a la salut pública que exigeix adoptar mesures que impedeixin una propagació de la malaltia ". No obstant això la jutge recorda que "el que planteja la resolució la ratificació es proposa és, ni més ni menys, el confinament de tota la població d'una sèrie de municipis ja que només podran sortir dels seus domicilis per treballar".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#16 TARARÁ, Barcelona, 13/07/2020 - 14:34

Però no van confinar la Conca d'Odèna?

#14 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/07/2020 - 13:46

Fixeuvos en la galeria de personatges grotescos que te instalada l´Honorious Buch al seu despatx.

Nomes li falta la foto dedicada de la boda de la senyora Rahola i el seu diploma de lambadista.

#12 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/07/2020 - 11:11

Recordeu aixo

Quan tornem a la indolent i avorrida normalitat com la resta de la gent normal que ens rodeja i ens mira pasmada els trobareu a faltar

Repaseu sino la fantastica Trilogia Nacional del Berlanga i us adonareu que comparat amb el que ens estan fent pasar aquesta gent sembla un treball d´aprovat justet de fi de grau de la ESCA

#11 Masias , Mis posaderas , 13/07/2020 - 10:52

La solución es bien sencilla

Mandamos a todos estos miles de políticos inútiles al paro. El dineral que nos ahorramos lo dedicamos a sanidad, educación e investigación y en dos años somos la primera potencia del mundo.

#11.1 pepe, andorra, 13/07/2020 - 12:08

las autonomías gastan cerca de cien mil millones, algunas tienen en gastos de personal la mitad de su presupuesto; las autonomías son un invento de la nueva aristocracia del siglo XXI, los políticos, para poder enchufar a sus amigos, parientes y amantes varios. Pero la culpa no es suya, es nuestra por dejárselo hacer y no tirarlos por la ventana.

#10 Masias , Mis posaderas , 13/07/2020 - 10:37

En estos momentos es cuando se echa en falta la voz experimentada de un filósofo sobre el : “ ser o no ser, esa es la cuestión” o “ tiene alma el coronavirus ? “ por el antiguo consejero de Sanidad Sr. Comin.