Publicitat
Societat · 25 de Febrer de 2020. 15:43h.

El coronavirus ja és aquí

Una veïna de Barcelona que havia viatjat a Itàlia

El Departament de Salut ha confirmat el primer cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’una dona italiana, de 36 anys i veïna de Barcelona, que havia visitat recentment el nord d’Itàlia, la zona d’Europa més afectada per la malaltia. Salut ha activat el protocol per coronavirus, coordinat amb el ministeri de Sanitat, que consisteix en realitzar al pacient una segona anàlisi al Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carlos III de Madrid.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que la pacient va estar entre els dies 12 i 22 de febrer a la zona entre Bèrgam i Milà. Va ser la mateix dona qui va contactar amb l’Hospital Clínic aquest passat dilluns a la nit explicant que presentava símptomes similars als del coronavirus.

“Està bé, té simptomatologia similar a la gripal. No té patologia de base, és una dona jove”, ha assegurat el número dos del Departament de Salut. Guix ha explicat que està ingressada per “comoditat” i perquè “no hi ha saturació” al centre hospitalari. En tot cas, ha afegit que “sobre la marxa decidirem si la dona es queda al Clínic o marxa a casa”.

També han saltat totes les alarmes aquest dimarts al migdia en el barri barcelonès de Gràcia quan una ambulància amb personal equipat amb granotes de color groc -tal i com es pot veure en el vídeo- ha evacuat una persona de casa seva, situada en la plaça del Sol. De moment, es desconeix si es tracta d’un nou cas en estudi, o bé és la casa de la dona confirmada amb el coronavirus o la d’una de les 25 persones en aïllament.

Professional mèdic, amb granotes contra el coronavirus, entren en una casa de Gràcia (foto: @SoniaAndolz)
Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#42 et, sabadell, 26/02/2020 - 00:08

LA GENIALITAT a demanat a la OMS , QUE ES RECONEGUI LA ESPECIFICA VARIETAT CATALANA, UNICA I AUTOCTONA DEL VIRUS !!!

#41 El que faltava pel duro, Bcn, 25/02/2020 - 23:54

Sense Mobile, que tanquin els coles, les universitats, les fronteres. I l'últim que apagui la llum, o que fugí dins d'un maleter cap a Bèlgica.

#40 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , SO COJEIS EL CORONAVIRUS EN PERPINYÀ NO PODREUS CULPAR A ESPAÑA DE NADA LA CULPA SERA SOLO BUESTRA, 25/02/2020 - 23:30

Als que voleu anar a PERPINYÀ , ¿ JA ALGUN RISC ? SI Per que dir mentiras alla un ja molta gent es facil algu pogui tenir la emfermetat Los Aficionados del VALENCIA Fueron a Italia y algunos volvieron con EL Coronavirus y no lo sabian .EL PERILL REAL Esta en todas partes con EL Coronavirus ya es facil de pasar de una persona a otra

#39 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , ¿ PER QUÈ NO JA UN CONTROL SANITARO AL AEROPORT PORT DEL PRAT ? NO ES ALGO URGENTE ESTE CONTROL C, 25/02/2020 - 23:06

LA CONSELLERA Diu estan PREPARATS , TOT ESTA CONTROLAT Diu la Generalitat .JO i molts Catalans estariamos algo mas Tranquilos Si el AEROPORT DEL PRAT .Hubiera un CONTROL SANITARIO Que todo Turista pasajero que llegara pasara por el control .Asi si hay algun emfermo del CORONAVIRUS LO PUEDEN COJER A TIEMPO NO CONTAMINARA A NADIE

#38 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 25/02/2020 - 22:45

"El coronavirus ja és aquí" Y con el peor gobierno regional y de un ayuntamiento de España, que ya es decir. Que Dios nos coja confesados. Preparémonos para lo peor.