Publicitat
Societat · 27 d'Abril de 2020. 13:18h.

El covid revela mala gestió en residències privades

La Generalitat intervé una desena de centres per la gent gran

La crisi provocada per la pandèmia de coronavirus ha posat de manifest la mala gestió de les residències privades per a gent gran. La mateixa consellera de Salut, Alba Vergés ha admès aquest dilluns en roda de premsa que la Generalitat ha hagut d'intervenir una desena de centres per poder "actuar adequadament" degut a les mancances que aquests tenien.

La darrera ha estat la Residència Bertran i Oriola de la Barceloneta, que la Generalitat, a través del Consorci Sanitari de Barcelona, ha rellevat la direcció en la gestió "per tal de buscar estabilitzar la situació del centre després de dues inspeccions i detectar mancances en el tracte a les persones residents".

"La Residència Bertran i Oriola de la Barceloneta és la desena residencia que requereix una intervenció total, és a dir, un canvi d'entitat gestora" ha apuntat la consellera. "En aquest cas s'ha rellevat la direcció en la gestió per buscar estabilitzar la situació del propi centre després de dues inspeccions en les quals es veia la mancança en les necessitats que requerien les persones usuàries i la incapacitat per reparar aquestes mancances" ha informat.

"Són 10 residències que han estat intervingudes amb un canvi d'entitat gestora" ha recalcat Vergés, apuntant que es buscava "poder actuar adequadament en aquestes residències".

La  gestió de la residència l’assumirà la mateixa entitat que s’encarrega de la gestió de la residència Paral·lel, les Germanes Hospitalàries-Psicoclínica de la Mercè. La decisió es pren després d’una segona inspecció d’urgència després que el passat dia 22 d’abril “es detectés la incapacitat per reparar les mancances per part de la direcció en la cura dels residents”.

La setmana passada es va iniciar el trasllat del màxim nombre de residents, i per això es va traslladar a 20 residents dels 40 totals actuals a la Residència Paral·lel. També s’ha mantingut a l’Hospital del Mar els 8 pacients que estan encara ingressats i pendents d’alta.

“Des del 13 de març que l’EAP de Barceloneta està fent suport presencial a la Residència amb la visita diària d’un metge i una infermera. Alguns dies els equips es doblen. L’EAP ha gestionat l’enviament d’oxigen, realitzat formació i facilitat EPIs i mobilitzat residents per tal de sectoritzar la Residència segons simptomatologia clínica. A més a més de revisar totes les medicacions cròniques i realitzar prescripció i avaluar tots els residents”, expliquen.

“En un primer moment es van avaluar i es va donar l’alta a un grup de persones que es van enviar a casa i un altra que es va derivar a l’Hospital de Mar. També es va fer un cribatge als residents i formació al personal i gerència, el dia 13 d’abril i es va activar una inspecció a la residència per part Direcció general d'Ordenació  i Regulació Sanitària, que es va fer el 14 Abril 2020. Finalment, aquest diumenge s’ha cessat i rellevat la direcció davant la incapacitat de reparar les mancances”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Charly, Barcelona, 28/04/2020 - 13:52

Claro, como seguimos estando oprimidos y no nos dejan ser república con la Budó como copresidenta miembra, pues qué quieres.

#19 Sarola, Castelldefels , 28/04/2020 - 12:32

També hi ha hagut el 3% ?. Els Nazis no deixen cap sector de l'economia sense ordenyar.

#18 luis, barcelona, 28/04/2020 - 10:34

Con el nuevo AUMENTO en el IMPUESTO DE SUCESIONES, da que pensar en que no debe haber mucho interés en disminuir los muertos. Son ingresos extras

#17 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 28/04/2020 - 09:18

de los caballos, que según sean los golpes se podrán levantar, a los pies de los tanques, dado que esta pandemia dejará al sector hecho unos zorros. De nada a mi me vale ahora que lo hagan de otra manera, con más parque de plazas públicas, si al final los dejan solo habiendo otras prioridades.
Asi pienso yo que espero que no sea delito.

#16 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 28/04/2020 - 09:17

que a mi no me toca.
Pero si se tira de hemeroteca, las y los responsables de Residencias, públicas y privadas, con afán o o de lucro, han realizado manifestaciones que durante muchos días han carecido de EPIS, de Tests, de espacio para separar a los ancianitos con síntomas de los sin síntomas... en definitiva, los han dejado a los pies ya no