Publicitat
Societat · 15 de Juny de 2017. 18:08h.

El declivi de la burgesia catalana

Tanca el 'mític' bar José Luis de la Diagonal

El declivi de la burgesia catalana

Imatge del local que ha ocupat el José Luís

La coneguda cerveseria ‘José Luís’ ubicada a la cantonada de la Diagonal amb el carrer Tuset ha tancat les seves portes. L’establiment va deixar de servir al públic a finals del mes d’abril. Fonts oficials de l’empresa han assegurat a e-notícies que el tancament s’ha produït “perquè ja no era rendible”.

El local que ha acollit el ‘José Luís’ a Barcelona durant 26 anys es troba en lloguer. És propietat de la mateixa empresa que l’ha explotat aquest quart de segle. A hores d’ara, la companyia estaria estudiant possibles ofertes d’altres operadors de la restauració que estarien interessats en explotar-lo.

El ‘José Luís’ ha estat conegut per ser un establiment que tot i ser informal, estava freqüentat per executius i persones de classe mitja i alta. Formava part d’un grup de cerveseries presents sobretot a Madrid. “Ens sap molt de greu haver de deixar Barcelona però continuarem prestant servei a la resta d’establiments”, ha explicat la companyia.

L’empresa té hores d’ara vuit cerveseries – set a Madrid  i una altra a Sevilla -. Va ser fundada l’any 1957 per José Luis Ruiz Solaguren, a qui es deu el nom de l’establiment. Amb el temps, l’empresa va anar creixent (va aterrar a Barcelona l’any 1991) i ha arribat a tenir dos restaurants, una bodega i fins i tot una escola d’hostaleria.

El fundador de l’empresa va morir l’any 2013. José Luis Ruiz Solaguren va aconseguir un estil propi caracteritzat per un tracte personalitzat als clients, una cervesa de barril i un menjar de qualitat.

Espai que ocupava la terrassa

6 Comentaris

Publicitat
#7 Juvenal, Upper Gratallops, 16/06/2017 - 17:38

Axiò es una indirecta del declivi convergent?

#6 pepe.----, andorra, 16/06/2017 - 11:38

a nadie le apetece sentarse en una terraza y ver un continuo de coches atascados y pitando, q es como esta esa calle y tuset desde q las han desgraciado con las obras de reforma, tanto de la calle tuset, como de este trozo de la avda. diagonal, ese q los barceloneses votaron q no ser reformara y q los separatas se pasaron por el arco de triunfo.

#5 M. Bruna, Sant Boi de Llobregat, 15/06/2017 - 22:36

Menuda gena de titular además de inventarse las causas. Gena significa heces. Lo digo porque si no se es del Baix o si se es sin ser pijo, no sabrán que es gena.

#4 manuel, Barcelona (España), 15/06/2017 - 20:44

Vaya, esta noticia habrá afectado al pobre Más y la seva dona.

#3 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 15/06/2017 - 19:04

Per fi la primera mesquita a la Diagonal i al costat de ca l´Arturu.