Publicitat
Societat · 31 de Maig de 2022. 11:33h.

El desnonat que es va suïcidar va ser demandat per l'Ajuntament de Barcelona

L'Institut Municipal d'Habitatge va presentar la petició per "ús fraudulent"

El desnonat que es va suïcidar va ser demandat per l'Ajuntament de Barcelona

Colau, amb la regidora d'Habitatge, Lucía Martín

L'Ajuntament de Barcelona ha comparegut per donar explicacions dels fets que van acabar dilluns amb el suïcidi d'un home de 59 anys quan s'estava executant el desnonament de l'habitatge municipal protegit on vivia al carrer Sèquia Madriguera del barri del Bon Pastor de Barcelona.

L'home va entrar i ocupar el pis fa anys a través de la seva mare, que era la persona a qui oficialment s'havia cedit l'habitatge. Arran d'aquest fet, l'Institut Municipal de l'Habitatge que el 12 de febrer de 2020 va interposar una demanda contra aquesta persona al no disposar de títol per viure en aquest pis. 

L'Institut Municipal de l'Habitatge, va sol·licitar, el febrer de 2022, l'execució provisional de la sentència i es va fixar una primera data per realitzar el desnonament, el passat 12 de maig, però la comitiva judicial la va suspendre in situ. El segon intent de desnonament estava previst per aquest dilluns.

La regidora d'Habitatge de Barcelona, Lucía Martín, ha detallat que "al parc públic d'habitatges de Barcelona no presentem mai demandes per impagament", però ha al·legat que "hi havia problemes de convivència i un ús fraudulent de l'habitatge".

La regidora ha explicat en roda de premsa que "se'ns van traslladar queixes per sorolls, baralles i moltes entrades i sortides que ens van fer pensar en que es donava algun tipus d'ús fraudulent o diferent de l'ús residencial".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Capit@n España, Purgandus populus!!, 31/05/2022 - 19:35

Algo huele a podrido en Dinamarca. Si este hombre padecía una deficiencia mental tendrían que haber sido mas cuidadosos. Ya se sabe. hombre, blanco, español, heterosexual es un privilegiado opresor aunque no tenga donde caerse muerto. Si hubiera sido mujer, inmigrante, racializada, no cisgenero...ya le hubieran hecho un sitio.

#4 Borja de Prada, Sant Cugat, 31/05/2022 - 16:29

Colau ¿aun no ha acusado a este desnonat de haber matado a Kennedy? dale una horas y ya veras.....

#3 pepe, andorra, 31/05/2022 - 14:16

Q buen ejemplo de lo q es la demagogia y el hablar por hablar. ¿Donde esta la alternativa habitacional al deshaucio? por usar la neolengua estatista.....¿Donde esta el informe de los servicios sociales? ¿Q pruebas hay de lo q piensa el ayto?

#2 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 31/05/2022 - 12:24

Resumiendo: si en BCN ocupas un piso o local de un banco o particular tienes todo el soporte de los "comunes" y demás. Pero si osas ocupar un piso propiedad del Ayuntamiento (ahora dirán lo que quiera) o incluso algún pisito o local de algún miembro (político afin) te sacan raudo lo antes posible.

#1 Marc de Vich, Vich, 31/05/2022 - 11:56

A qui caldria posar noms i cognoms és a qui permet aquesta invasió de persones que patim. Ni socialment ni culturalment hi tenen cabuda, si algú vol ajudar se'ls ajuda al seu país, si algú vol venir, que demostris la seva adaptació i competències, el que se'ns demana a nosaltres no se'ls pot regalar, i aquest és el quit