Publicitat
Societat · 4 de Novembre de 2011. 13:05h.

El director d'Antifrau manté un alt càrrec imputat per suborn

Dos mesos després de la seva arribada al càrrec

El director d'Antifrau manté un alt càrrec imputat per suborn

Quílez, en primer terme, va acompanyar al nou director de l'Oficina Antifrau el dia de la seva presa de possessió el passat 6 de setembre

El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, manté en el càrrec un directiu d'aquest organisme, Carles Quílez, que està imputat pels presumptes delictes de suborn i revelació de secrets pel jutjat número 1 de Barcelona arran d'una operació antidroga dels Mossos d'Esquadra. De Alfonso va prendre possessió del seu càrrec el passat 6 de setembre, ara fa gairebé dos mesos.

L'alt càrrec, en efecte, continua al capdavant de la direcció d'Anàlisi que, segons la pròpia Oficina Antifrau, identifica precisament els "actes irregulars" del sector públic o privat en referència a les subvencions "amb fons públics". També exerceix de filtre perquè s’encarrega de "determinar la versemblança de les denúncies i comunicacions rebudes".

Quílez, un antic periodista de successos de la Ser, té el mateix nivell jeràrquic que els dos altres directors funcionals d'aquest organisme: el de Prevenció, Jordi Climent i Martí, i el d'Investigació, Teodoro Franch.

El mateix Carles Quílez va admetre dimecres passat que continuava imputat malgrat que "està recorregut pel ministeri fiscal" durant la vista oral contra Catalunya Ràdio i e-notícies. L'ex periodista va interposar una demanda sobre la protecció a l'honor i la intimitat contra l'emissora de la Generalitat quan aquesta va difondre la notícia.

El seu advocat, Climent Fernández Forner, també va admetre que "efectivament al gener, al cap d'uns quatre mesos, el senyor Carles Quílez va ser imputat" però que, en la seva opinió, "és una imputació infundamentada".

El directiu de l'Oficina Antifrau demana 60.000 euros a Catalunya Ràdio "pels danys al seu honor" i uns altres 60.000 a e-notícies per fer-se'n ressò. La notícia va ser difosa el 21 d'octubre i el jutge va acabar imputant-lo. Durant el judici va declarar com a testimoni el cap de gabinet de l'Oficina Antifrau, Vicente López Revuelta.

Quílez està imputat pel jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona des del 4 de febrer d'enguany. El seu advocat va demanar el sobreseïment del cas el 13 de març, però el jutge ho va denegar.

El nou director de l'Oficina Antifrau, el magistrat Daniel de Alfonso, va ser elegit en el ple del Parlament del passat 21 de juliol nou director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per 111 vots a favor, 3 en contra i 21 abstencions.

De Alfonso va prendre possessió el passat 6 de setembre i la imputació del directiu de l'Oficina Antifrau -que va ser designat pel seu predecessor, el difunt David Martínez Madero- és de l'esmentat 4 de febrer. Quílez, doncs, porta gairebé dos mesos al càrrec des que va arribar el nou director malgrat estar imputat en una causa penal.

El director de la OAC ha pres, en canvi, altres decisions sobre política de personal com nomenar un director adjunt el passat 28 d'octubre quan va prendre possessió Albert Batlle, exregidor d'esports de l'Ajuntament de Barcelona amb el PSC i ex Secretari de Serveis Penitenciaris de la Generalitat en l'anterior govern.

Carles Quílez ha manifestat e-notícies que "no puc fer declaracions" després de dues trucades telefòniques: una ahir a les 18.48 i una aquest matí, que finalment ha atès, a les 9.56. A l'hora de publicar aquest informació, e-notícies no ha rebut tampoc la versió oficial del director de l'OAC, Daniel de Alfonso, després d'una trucada a les 11.11. L'Ofician Antifrau, els divendres, fa de nou a dues.

De Alfonso tampoc ha fet cap roda de premsa des que ha estat nomenat malgrat que així ho va anunciar l'Oficina Antifrau el dia de la seva presa de possessió el passat 6 de setembre. En aquella ocasió no va admetre preguntes.

El nou director de l’OAC és magistrat de la secció setena de l’Audiència de Barcelona. Llicenciat en dret per la Universitat Sant Pau CEU de Madrid, va ingressar a la carrera judicial l’any 1989 i va arribar a magistrat l’any 1992. Ha estat membre de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ha treballat a diversos jutjats.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#11 Klaudia, Barcelona, 26/11/2011 - 00:39

Hola otra vez. me gustaria saber por qué no hay ninguna noticia sobre la sentiencia de la demanda que interpuso el señor Quilez...

#11.1 Xavier Rius, Barcelona, 26/11/2011 - 08:00

No s'amoïni que la donarem aviat. Però recorrerem, clar. Jo encara crec en la justícia.

#11.2 Klaudia, Barcelona, 26/11/2011 - 11:50

Jo també i crec!

#10 Klaudia, Barcelona, 19/11/2011 - 14:31

Reiterant i donant la raó a la Raquel, hi ha classes de persones i persones amb classe com el senyor Quilez. Deixo una frase per reflexionar : "L'enveja en els homes mostra quant desgraciats se senten, i la seva constant atenció al que fan o deixen de fer els altres, mostra quant s'avorreixen."

#9 Raquel, Barcelona, 08/11/2011 - 14:59

El Sr. Quilez és un home íntegre i honrat. En tinc constància. Abans d'acusar a una persona cal tenir-ne proves i això correspon als jutges que tot i així, a vegades també s'equivoquen.

#8 Joan, Bcn (Gràcia), 06/11/2011 - 10:02

Així va Catalunya...
Si aquest personatge fos proposat pel PP, tv3 i tots els mitjans anirien per ell, fem pena!

#7 Ignasi Ripoll, La Ràpita, 06/11/2011 - 05:50

Millet es al carrer i del cas Palau no se'n parla, oi? Per què Fuentes no en parla més? Per què l'e-notícies tampoc? Té alguna cosa a veure el canvi de govern a la Generalitat?