Publicitat
Societat · 31 de Maig de 2012. 21:17h.

El director d'Antifrau ratifica un alt càrrec imputat per suborn

De Alfonso va signar un conveni contra la corrupció ara fa cinc mesos

El director d'Antifrau ratifica un alt càrrec imputat per suborn

De Alfonso, al costat de Mas, quan va signar el conveni contra la corrupció

El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, 

ha ratificat en el càrrec al directiu d'aquest organisme, Carles Quílez, malgrat que està imputat per un presumpte delicte de suborn i un altre de revelació de secrets, segons ha sabut aquest diari de fonts de l'organisme. Alfonso va prendre possessió del seu càrrec el setembre de l'any passat, ara fa quasi nou mesos.

El 9 de desembre de l'any passat va signar una declaració amb el president de la Generalitat, Artur Mas; el vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas; el president del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), Miquel Ángel Gimeno; i la fiscal en cap, Teresa Compte, en el qual totes les institucions es comprometien a "lluitar plegats contra la corrupció i el frau". La signatura de la declaració es va fer coincidint amb el dia internacional contra la corrupció, instituït per les Nacions Unides el 2003.

Quan De Alfonso va arribar al càrrec es va trobar una patata calenta: el director d'anàlisi -un dels tres alts càrrecs que té l'organisme- estava imputat pels dos delictes esmentats. Carles Quílez va ser imputat al febrer del 2011 però la mort de l'anterior director, David Martínez Madero, de manera sobtada un mes abans -al gener d'aquest any- va afavorir la seva continuïtat.

Quílez -que ha presentat recurs d'apel·lació- ni va presentar la dimissió ni va posar el seu càrrec a disposició del director. La mort de Madero va deixar a l'OAC en una situació de bloqueig perquè només el director tenia competència legal per prendre decisions d'acord amb la llei de creació de l'organisme.

De Alfonso va ser nomenat al juliol de l'any passat a proposta del nou Govern de CiU, i amb el vistiplau del PP, però després d'aquest període manté la seva confiança en l'alt càrrec.

 El cap d'anàlisi de l'Oficina Antifrau va ser imputat pel Jutjat d'Instrucció número 1 per un presumpte delicte de suborn i un altre de descobriment i revelació de secrets. L'alt càrrec -i fins i tot el fiscal- va demanar el sobreseïment de la causa però el jutge la va denegar el 28 de juliol de l'any passat. La resolució està recorreguda per la defensa i pendent de resolució.La majoria de mitjans de comunicació de Barcelona han informat poc del cas. Quílez, abans d'incorporar-se a l'Oficina Antifrau, era periodista de tribunals de la cadena Ser a Barcelona. Fins i tot va ser guardonat pel Departament d'Interior -encara amb Joan Saura com a conseller- amb el premi literari Crims de Tinta l'abril del 2009, dotat amb 25.000 euros.El jutge va rebutjar el sobreseïment de la causa -tot i que el fiscal hi estava a favor- perquè considerava que hi havia indicis raonables. El magistrat recordava, respecte al presumpte suborn, que se li atribuïa a Carles Quílez "l'acceptació d'una moto" en els primers dies de setembre del 2009 "aproximadament 20 dies abans que el Sr Quílez prengués possessió del càrrec de Cap d'Anàlisi de l'Oficina Antifrau de Catalunya".El jutge recordava en l'acta que, segons una sentència del Suprem, respecte al delicte de suborn que "la il·lícita contraprestació del funcionari sigui temporalment immediata. La interlocutòria esgrimia una sentència de la sala segona segons la qual "hi ha una certa correlació temporal entre l'atorgament del do (el regal de la moto comprada per 9.600 euros) i la presa de possessió del Sr. Quílez per a un càrrec públic, la qual cosa es fa uns 20 dies després".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 amarilis, bcn, 02/06/2012 - 08:23

M'ho he llegit dos cops, i no li veig la notícia, la novetat, qué ha canviat? Això es rutina, no? Qué hi ha de diferent?

#11 lector_333, Barcelona, 01/06/2012 - 17:56

Em pesnava que erem una mica més seriosos ...

#10 Millet, Barcelona, 01/06/2012 - 17:27

¿Espanya ens roba?. pel que sembla, Catalunya encara mes. ¿On es l´exemplaritat?, Catalunya, terra de xoriços i babaus.

#10.1 Xavier, BCN, 03/06/2012 - 02:13

Del tot cert. Espanya ens roba i Catalunya ens remata.

#9 Kropotkin, Vic, 01/06/2012 - 11:31

Jua, jua, jua,... Hombre, si habla bien catalán...

#8 Pau, BCN, 01/06/2012 - 09:52

NO tenen vergonya aquests polítics? Passen de nosaltres com de la merda, maneguen els seus negocis des de la seva posició de privilegi i encara els hem de donar les gràcies !!!