Publicitat
Societat · 23 de Juny de 2014. 20:56h.

El director de l'Ara apel·la a avançar "sense por"

L'organització encarrega al periodista Carles Capdevila el missatge de la flama del Canigó

El director de l'Ara apel·la a avançar "sense por"

Una imatge de la Flama del Canigó (Foto: Parlament)

El director del diari Ara, Carles Capdevila, ha apel·lat a avançar “sense por”, en referència al procés sobiranista, en un missatge llegit en un acte per donar la benvinguda a la flama del Canigó al Parlament de Catalunya.

Capdevila ha escrit el missatge, llegit pel comissionat de la flama, Ivan Capdevila, assenyalant que “sabem a on anem i sabem que hi anirem. Als nostres ulls brilla la flama de la determinació, de la il·lusió, del projecte. Estem aquí drets i decidits i sabem que tenim dret a decidir”.

El text també fa una crida a “arremangar-se” per “convertir els somnis en projectes” i a no aturar-se fins a “fer-los realitat” avançant “sense por”, “plegats i sense plegar-nos”, amb “la cultura per bandera” i parlant “clar i català”.

També ha establert una relació directa entre aquesta tradició i el procés sobiranista, comparant la “flama en moviment” amb el moviment del “teixit associatiu imparable, d’un poble organitzat i organitzador que ha demostrat capacitat per resistir i avançar, i que té visió, fa camí i obre camins”.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha presidit aquest migdia l’acte institucional de benvinguda a la flama del Canigó que, un any més, ha arribat al Parlament de la mà de Tradicions i Costums i Òmnium Cultural. De Gispert ha assegurat que la flama representa “el caliu i la força” que “necessitem tots els catalans” per a “un dia no massa llunyà, poder votar i decidir el futur col·lectiu” del país.

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha desitjat que la flama d’aquest 2014 “faci molta llum i ens ajudi a veure-hi clar per seguir el camí que hem emprès” en un any “en què els catalans estem plens d’il·lusió”, i que serveixi “per cremar aquelles coses velles que no ens agraden” i per il·luminar “allò que vingui de nou”.

Entre els assistents a l’acte de rebuda de la flama hi havia el president portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, la diputada d’ERC, Agnès Russiñol, la diputada del PSC, Montserrat Capdevila (PSC), a més de les alcaldesses de Corbera de Llobregat, Rosa Boladeras i la de Sentmenat, Núria Colomé, així com de veïns d’aquestes poblacions i els portadors de la flama.

La tradició de la flama es remunta al 1955, quan Francesc Pujadé, un excursionista enamorat del Canigó i veí d'Arles (Vallespir), inspirant-se en el poema 'Canigó', de Jacint Verdaguer, va tenir la iniciativa d'encendre un foc la nit de Sant Joan al cim d'aquesta muntanya i des d'allà repartir-ne la flama per totes les terres de parla catalana com a símbol d'identitat comuna.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Cansat, Barna, 24/06/2014 - 22:39

El principal problema de la determinació, és que fractura.

#15 BEJOTA, bcn, 24/06/2014 - 20:26

En una entrevista a la CNN.

Mas reconeix que el suport a la secessió no assoleix la meitat de la població catalana.
"He llegit que ni tan sols la meitat vol separar-se d'Espanya", li plantegen. Al que Mas respon: "Bé, això és veritat".

#14 Exorcista, Illes Verges, 24/06/2014 - 13:25

Molt patètic tot plegat! Vallentia? I quina valenta van demostrat aquells que entre el 36-39 van córrer com conills cap a França? I de què van viure durant el franquisme? Potser del que havien robat durant el 32 i la fugida?

#13 Pere, Comarca Garraf, 24/06/2014 - 13:12

"Sense por", que "L´ organització encarrega el missatge de la flama del Canigó",

que té una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana ?

I amb els rumors d la nova MESQUITA a BCN amb MINARET de 300 METRES d´ alçada ?

La noticia ja està en els diaris digitals !

#12 Walzer, BCN, 24/06/2014 - 13:03

És el que un espera d'un periodista, i més si és el director: Rigor, objectivitat, desapassionament... Si no, no dirigeix un diari sinó un plamflet propagandístic