Publicitat
Societat · 2 de Novembre de 2010. 18:34h.

El director d'escola ja és una "autoritat pública"

El nou decret li atorga "presumpció de veracitat en els seus informes"

El director d'escola ja és una "autoritat pública"

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, en una foto d'arxiu

El Govern ha aprovat aquest dimarts el Decret de la direcció dels centres educatius públics, que enforteix la figura del director atorgant-li més competències i més responsabilitats per "liderar projectes educatius sòlids per als seus centres". El Decret reconeix el director com a “autoritat pública”, per la qual cosa gaudeix de la "presumpció de veracitat en els seus informes i d’ajustament a la norma en les seves actuacions".

El Decret destaca la funció de "lideratge pedagògic de la persona que exerceix la direcció de centre". Estableix que el director ha de "liderar la comunitat escolar del centre a l’hora d’aplicar el projecte educatiu i d’elaborar les actualitzacions del projecte". 
 
Aquestes actualitzacions tindran com a objectiu adaptar el "projecte a les necessitats educatives del centre en cada moment, per tal d’avançar en la millora de resultats dels alumnes".

El Decret estableix que el director de centre serà qui proposarà quina plantilla docent ha de tenir el seu centre (el Departament d’Educació haurà d’emetre
una resolució motivada si considera que no és l’adient). Això vol dir que el "director determinarà quants docents considera que ha de tenir dins el paràmetres establerts pel Departament i de quines especialitats", fet que suposa una notable novetat respecte a la situació actual, en què les plantilles estan fixades des de l’Administració. 
 
També serà el director qui nomenarà i cessarà les persones que ocupin la resta de càrrecs unipersonals del centre. Finalment, com a cap de personal del centre, la persona que ocupi la direcció seleccionarà directament el professorat substitut entre els candidats inclosos en la borsa d’interins.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Maria, Vilanova, 03/11/2010 - 22:05

Pues yo creo que es la peor noticia, favorece el amiguismo, vamos para atras, llegaremoa a las dictaduras y al porque yo lo digo. ¡Qué triste!

#1 Francesc, Barcelona, 03/11/2010 - 13:35

És una molt bona notícia, sí senyor. En aquest respecte, e sr Maragall ho ha fet molt bé.