Publicitat
Societat · 25 d'Agost de 2020. 12:14h.

El doctor Trilla desaconsella la manifestació de la Diada

"No crec que les reivindicacions legítimes es vegin qüestionades si un any no podem fer les protestes"

El doctor Trilla desaconsella la manifestació de la Diada

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha desaconsellat en declaracions a El món a RAC-1 la celebració de manifestacions multitudinàries com la de la Diada. "Des del punt de vista sanitari, el més raonable és no manifestar-se massivament. No crec que la vida de Catalunya ni les reivindicacions legítimes es vegin qüestionades o afectades si un any no podem fer les protestes com les fem habitualment", ha manifestat.

"Entenc que l'11-S és significatiu però, com a metge, igual que hem ajornat les festes majors o que no podem anar al futbol, penso que aquest any qualsevol manifestació ha de quedar aturada perquè la situació epidemiològica és complicada i pot suposar un risc d'augments de contagi", ha afegit.

Trilla ha reconegut que "no hi ha evidències científiques", però ha remarcat que "la lògica diu que una aglomeració de moltes persones és difícil de controlar". "Si serveix com a exemple, tot i que és molt diferent, la peregrinació habitual a la Meca aquest any es va haver d'anul·lar. I això és una obligació per tot bon musulmà", ha recordat.

Finalment, ha assenyalat que, en cas de celebrar-se, caldria plantejar mesures per evitar aglomeracions al transport públic: "No sé si cal augmentar freqüències o posar més combois, però aglomerar-se dins el tren o el metro suposa un risc més alt".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#20 Marti, Barcelona, 27/08/2020 - 17:44

La banda dels sediciosos sense el ramat, sense els aldarulls al carrer, sense el teatre i l'engany que magistralment imposen a la pobre gent que els vota, no serien res. I no poden renunciar a donar "peixet" als que els sostenen, després quan veuen les orelles del llop ells fugen amagats en una nit de fosca, i el ramat es queda amb un pam de nas.

#19 Kropotkin, Bic, 25/08/2020 - 22:39

Estos fascistas... Jua, jua, jua,...

#18 Capit@n España, Purgandus populus!!, 25/08/2020 - 22:25

Un altre cop "Els autocars de la mort"...Sant Tornem-hi !!! Apa aneu tots !!!

#17 Tirant, Bcn, 25/08/2020 - 20:47

Ja!, Ja!, Ja! ... Molt bo el paral·lelisme que fa aquest paio entre els pelegrinatges mahometans i les marxes nacionalistes de l'11 de setembre ... Totes dues són una qüestió religiosa! ... Molt bo ...

#17.1 soloesmiopinion, Tabarnia, 25/08/2020 - 21:55

Y ambas llevan implícito un pensamiento intolerante, excluyente y totalitario.

#16 yomismo, Mollet, 25/08/2020 - 18:23

Es decir, que solo no recomienda el transporte Publico durante la manifestacion pero para ir a trabajar se puede ir tranquilamente apilado y amontonados en el metro/bus/tren sin problemas de contagio..Bien por el medico.