Publicitat
Societat · 3 de Desembre de 2014. 12:35h.

El Dret a Decidir es fa "coresponsable", però no s'autoinculpa per la querella

Acusa la fiscalia d'"ofendre la nostra dignitat nacional"

El Dret a Decidir es fa "coresponsable", però no s'autoinculpa per la querella

Reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir el passat 7N (Rubèn Moreno)

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir es fa “corresponsable”, però no s’autoinculpa per la querella de la fiscalia contra Artur Mas, Joana Ortega Irene Rigau, després que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, enviés l'escrit autoinculpatori dels portaveus dels grups parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP al Fiscal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada. 

Rigol ha admès, en roda de premsa, que algunes entitats havien proposta l’autoinculpació, però que "ha semblat més positiu parlar de corresponsabilitat" perquè s’ha considerat que "l’autoinculpació és un acte a nivell individual".

El president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha presentat un manifest  on remarca que "les institucions, associacions i organitzacions que constituïm les entitats promotores del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, com a corresponsables, vam fer una crida a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya a participar el 9 de novembre com a mostra de civisme i respecte a la pluralitat, per tal d’afirmar els nostres drets democràtics fonamentals i enfortir la nostra cohesió com a societat". 

“Creiem -diu- que ofèn a la nostra dignitat nacional el querellarse contra el President de la Generalitat, la Vicepresidenta del Govern i la Consellera d’Ensenyament pels possibles delictes de desobediència, usurpació d’atribucions judicials, prevaricació i malversació de cabals públics”. 

El text remarca que “l’actitud de diàleg sobre l’exercici del nostre dret a decidir per part del govern de l’Estat espanyol ha sigut sempre negativa” i afegeix que “l’anunci d’aquesta iniciativa de la Fiscalia pot donar peu a la suspicàcia de motivacions d’ordre polític”.

Finalment, recorda que el Tribunal Constitucional “urgeix a resoldre els problemes d’aquest àmbit a través del diàleg”. “Com a participants del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ens hem compromès a treballar per tal que el poble català pugui decidir el seu futur polític-institucional. Som una Nació i és de justícia reclamar i exigir el nostre dret a decidir”, conclou.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 carlos gomez, bcn, 04/12/2014 - 02:56

Patriottas si, pero solo la puntita.
No vaya a ser que una inhabilitacion acarree la perdida de la generosa soldada patrtiotica.
Es que patrias tan generosas, como madre, solo hay una.

#5 Otro Español, Madrid, 03/12/2014 - 14:15

Mi dignidad nacional se ofende cuando mis compatriotas no tienen trabajo, cuando la sanidad en España no es la misma para todos, cuando la educación de los niños españoles es un asco y cuando veo a tanto político corrupto o con escaso nivel intelectual como éste señor.

#4 BEJOTA, BCN, 03/12/2014 - 13:00

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30%

#4.1 BEJOTA, BCN, 03/12/2014 - 13:00

QUIN PACTE ?

#4.2 DLM, Barcelona-España, 03/12/2014 - 13:44

Cuántos días han estado abiertos los Centros en los que se podía votar?
Dentro del Censo que citan, están incluídos los votantes de 16 años? Se sabe que porcentaje representan los potenciales votantes de 16 y 17 años respecto al total? Y de inmigrantes?
Patético.

#3 angelito, barcelona, 03/12/2014 - 12:59

Ahora resulta que los fiscales en general no se dedican a acusar de posibles delitos, sino a ofender dignidades nacionales, como cuando Banca Catalana.

#2 carlitus, barcelona, 03/12/2014 - 12:56

En el nom de pare, del fill i de l'esperit sant.

#2.1 Laughter, L'H - España, 03/12/2014 - 17:18

Amén...