Publicitat
Societat · 16 de Juny de 2021. 14:35h.

El dret a decidir no s'aplica a Tortosa

El Govern enderrocarà el monument de l'Ebre malgrat que els veïns hi van votar en contra

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró (Junts), en resposta a una pregunta d'una diputada també de Junts, s'ha compromès a enderrocar el monument franquista situat a Tortosa tot i que els veïns es van oposar en una consulta.

Ciuró ha remarcat que "no tolerarem actituds de blanqueig de feixisme. No tolerarem la impunitat davant l'apologia de valors antidemocràtics i dels seus símbols en l'espai públic".

"I no tolerarem tampoc el ressò i altaveu de partits i fundacions que banalitzen la Guerra Civil o la repressió del franquisme. Tot això no té cabuda en la nostra societat. Aquesta consellera li diu amb tota contundència", ha afegit.

"Vull reiterar, en primer lloc, el meu compromís ferm en retirar simbologia franquista dels nostres carrers, dels nostres espais públics. L'espai públic dels nostres pobles i de les nostres ciutats en cap cas pot seguir normalitzant el feixisme", ha indicat.

"I, evidentment, la retirada del monument de Tortosa, el monument a la Batalla de l'Ebre, no serà una excepció. Per tant, el retirarem, el compromís és tirar endavant amb aquesta retirada, al més aviat possible", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Arboladura, Barcelona, 18/06/2021 - 06:54

Vaya vaya con los que presumen de democracia.
Hacen una consulta para que el pueblo decida, pero como no sale lo que ellos quieren, pasan de los tortosinos.
¿Cómo se llama a aquellos que dicen contar con el pueblo pero después no lo tienen en cuenta?
Son unos aprendices hitleritos...
Espero que los tortosinos tomen nota en las próximas eleccion

#5 recordad 6 y 7 de septiembre , No secesionista represaliado , 16/06/2021 - 17:32

Al igual que en la educación
Al igual que en las políticas públicas
Al igual que en TV3
Al igual que en el subvencionismo
Al igual que....

#4 Alejandro , Santa Coloma de Gramanet, 16/06/2021 - 17:31

Pues tienen faena para acabar con las obras del franquismo en Cataluña, así de pronto me vienen a la cabeza el Camp Nou, el hospital de Bellvitges, el de Vall d' Ebron, algunos pantanos y por lo menos la autopista Barcelona Mataró

#3 Hahahah, Tortosa pel dret a decidir, 16/06/2021 - 17:05

Hahahahahah això si es xarop democràtic hahajjaja

#2 Marti, Manresa, 16/06/2021 - 16:08

Estan embalantonats i tot gracies a la perversa vanitat del tal Sanchez que els està tolerant totes les trapellades per mantenir.se en el silló. Pero aquesta que ara fa la gallito serà la primera en fugir cames ajudeu-me el dia que li demanin responsabilitats. Quan es giri la truita veurem escenes com els que fugien el 39, i sino al tiempo!