Publicitat
Societat · 22 de Març de 2019. 20:19h.

El fill de la consellera de Cultura

Borja Vilallonga és un guia espiritual que va promocionar Torra com a presidenciable i volia ser alcalde de Barcelona

El fill de la consellera de Cultura

Borja Vilallonga (foto: twitter @vilallonga)

El periodista i historiador Borja Vilallonga, que va promocionar Quim Torra com a presidenciable quan era diputat de JxCat, és el fill de la nova consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Nascut a Girona l'any 1985, actualment resideix a Nova York i és investigador a la Universitat de Columbia.

Especialitzat en estudis religiosos, Vilallonga té una tesi doctoral sobre els orígens religiosos intel·lectuals dels nacionalismes català i espanyol en el segle XIX, i té una consulta privada sobre direcció espiritual a Nova York. Com a periodista, el fill de la nova consellera de Cultura va treballar al diari 'Ara', va dirigir el setmanari 'El Temps' i ha col·laborat amb diaris catalans, americans i israelians, segons explica en la seva pàgina web.

vilallongatorra2.jpg

En el terreny polític, Borja Vilallonga va ser un dels que va promocionar el llavors diputat Quim Torra per ser candidat a la presidència de la Generalitat. El mateix periodista va revelar una conversa privada de WhatsApp en el que li preguntava “i si et proposem que sigui president? No es broma”.

Tanmateix, Vilallonga va passar de defensar Torra a acusar-lo en un article a la seva web de ser “l’enterramorts ideal” de l'independentisme per “desplegar la neoautonomia”. “En Quim Torra podia haver estat la ultrança independentista i impedir la neoautonomia. Ha preferit fer de titella dels partits”, va assegurar en una piulada a twitter.

vilallongatorra.jpg

D'altra banda, també va intentar ser alcaldable de Barcelona. Borja Vilallonga va ser un dels 65 candidats que es van presentar al procés de primàries impulsat per Jordi Graupeera. Vilallonga, que va obtenir 104 vots, proposava que l'Ajuntament declarés la independència de Catalunya i expropiar els edificis d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya, axí com “de tots aquells edificis d’empreses i institucions espanyoles que es consideri oportuna”.

borjaalcaldable.jpg

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#59 Galba, Bcn, 24/03/2019 - 15:01

M'apareix un fill amb la fila que fa aquest paio, i el foto escales avall!

#59.1 Superindepe, Santa Moguda Perpètua, 24/03/2019 - 18:02

No el subvaloris que, tal com estan les coses, aquest té molts punts per ser el proper president de Casa Nostra. També pot ser el successor del Nostre Gran Guia Espiritual, el Sr. Cucurull. O ambdues coses a l'hora. No us perdeu el seu article sobre entrar a cavall al Parlament.

#58 Galba, Bcn, 24/03/2019 - 13:45

La flor y nata de los independentistas es sencillamente la leche: todos tienen doctorados, son profesores universitarios (el que menos de Harvard, los aprendices de la UPF), investigadores, publican libros... No es de extrañar que Catalunya vaya tan requetebien.

#58.1 Superindepe, Santa Moguda Perpètua, 24/03/2019 - 16:21

El seu programa com a candidat a les primàries de l'alcaldia de Barcelona inclou "la legalització de l'ús de substàncies psicodèliques"

#55 Yolanda, Girona, 24/03/2019 - 08:42

Yo tuve de profesora de latín a su madre en la universidad de Girona. Buena docente, hay que reconocerlo. No entiendo cómo gente de un gran nivel cultural e intelectual pueden caer en este sinsentido del independentismo y seguir defendiendo un proyecto tan excluyente. De verdad, es incomprensible.

#53 Macho Ibérico, Hispania, 23/03/2019 - 21:16

lo que no hay duda es que se está quedando calvo!!!

#48 Menjamela Grandi, Anapurna, 23/03/2019 - 16:09

Le veo madera de "consellé". Sólo le falta el capirote..

#48.1 Superindepe, Santa Moguda Perpètua, 24/03/2019 - 15:54

Què dius conseller? Aquest noi serà el nostre Washington... Que no veus la profunditat de la seva mirada? Sota la seva guia espiritual, Catalunya no només assolirà la independència sinó que estarà per damunt de totes les nacions mundials i, a més, menjarem gelat cada dia de postre.