Publicitat
Societat · 9 d'Octubre de 2009. 13:19h.

El fill de l'editor de Pla insinua "corrupció" a Òmnium

Josep Vergés demana fer "una inspecció" dels comptes de la institució

El fill de l'editor de Pla insinua "corrupció" a Òmnium

Josep Verges, amb Josep Pla, quan era nen

El soci i excandidat a la presidència d'Òmnium Cultural, Josep Vergés, ha adreçat una carta al president de la institució, Jordi Porta, en la que li recorda el cas del Palau de la Música i que "en un programa de televisió el 80% d'espectadors han dit que la corrupció és generalitzada a Catalunya". "La nostra greu preocupació és que no pasi el mateix a Òmnium, amb una fundació, creada per la mateixa persona, que treu la propietat dels socis i cobra les subvencions".

En aquest sentit apunten que "ja vàrem avisar dels perills que representa aquesta separació dels socis del control dels ingressos, despeses i la propietat. El mateix advocat que ha muntat i que participava en la Fundació del Palau també ha muntat i participa en la Fundació Òmnium".

És per aquest motiu que demanen "apartar immediatament de les seves funcions externes o internes a l'advocat fins que no s'hagin aclarit totes les seves responsabilitats". "Demanar a l'Oficina Antifrau i a la Sindicatura de Comptes que inspeccionin els llibres de la Fundació Òmnium des de la seva creació l'any 2004".

Igualment exigeixen "presentar els resultats de la inspecció pública en una Assemblea Extraordinària de socis per treure'n les conseqüències" i "fer pública a partir d'ara mateix la comptabilitat de la Fundació Òmnium des de la seva creació".

Llegir carta

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Fran, Llinars, 10/10/2009 - 00:24

Catalanisme = corrupcio.

#2 TT, Barcelona, 09/10/2009 - 19:07

Kordefoc (Barcelona), d'on ha tret que Josep C. Vergés "simpatitza tant amb CiU"? Li recordo que va ser expulsat d'Unió.

#1 Kordefoc, Barcelona, 09/10/2009 - 14:32

Ja k el Sr.Vergés s'estima tant la transparència econòmica i simpatitza tant amb CIU....doncs potser k també reclami inspeccionar els comptes, donatius, oferiments i demés del "seu" partit i les seves fundacions o el k siguin realment...