Societat · 16 de Juliol de 2017. 13:49h.

El final del cas del jutge estrella

El TSJC declara extinta la responsabilitat criminal de Pascual Estevill

El final del cas del jutge estrella

Luis Pascual Estevill (foto: Parlament)

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat l’extinció de la responsabilitat criminal de l’exjutge Luis Pascual Estevill en haver complert la condemna de presó i haver pagat la multa de gairebé dos milions d’euros que li van imposar per extorquir a empresaris. Amb aquesta extinció és posa punt i final a l’anomenat cas Estevill, un cas protagonitzat pel que va ser considerat el jutge estrella a la primera meitat de la dècada dels anys 90.

Lluís Pascual Estevill va arribar a ser vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta de CiU. El seu cas va coincidir amb el temps amb el cas de la Rosa protagonitzat per Javier de la Rosa que en la mateixa dècada es considerava l’empresari modèlic a Catalunya.

Estevill va ser condemnat el gener del 2005 a nou anys i quatre mesos de presó, 15 anys i quatre mesos d’inhabilitació i multa de 1.803.036,31 euros en considerar provat que al costat de l’advocat Juan Piqué Vidal van acordar extorquir diversos empresaris entre el 1990 i el 1994. L’exjutge va ingressar a la presó el 20 d’octubre del 2006 després que el Tribunal Suprem ratifiqués la condemna, i el 20 de novembre del 2011 es va acordar el seu llicenciament definitiu una vegada aprovada la liquidació de la pena.

Estevill ja comptava amb una condemna ferma de set anys de presó per delicte fiscal al gener del 1999 i una altra de sis anys d’inhabilitació com a jutge per prevaricació continuada al juliol del 1996.

2 Comentaris

Publicitat
#2 pepe.----, andorra, 17/07/2017 - 14:25

lo q nadie ha dicho nunca es q los de CIU lo nombraron para el CGPJ para quitarselo de encima en BCN pq estaba machando a empresarios de su cuerda y a muchos consejeros de Bancos, vamos, q piso muchos callos, si fuera como los demas jueces corruptos, no se hubieran metido con el, pero el limite en esos casos son politicos y banqueros.

#1 Carlos Gomez, desde arbucies con amor, 16/07/2017 - 14:54

Un altra patriota catala nineta dels ull´s del fundador del sindicat del crim convergent, el mateix que ara diu estar construint un pais modelic on les dones podran ser definitament dones i la corrupcio i la roindat endemica sera transefrida taumaturgicament als Untermenschs de mes enlla de l´Ebre.

Catalunya primer que deia Pujol.