Societat · 12 de Febrer de 2013. 14:11h.

El fiscal superior de Catalunya, escèptic sobre la cimera anticorrupció

Rodríguez Sol recorda que l'acord del 2001 entre tots els partits "no es va aplicar"

El fiscal superior de Catalunya, escèptic sobre la cimera anticorrupció

Martín Rodríguez Sol, amb Manuel Fuentes

El fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, tem que la cimera contra la corrupció quedi només en un recull de bons propòsits, ja que els canvis legislatius i del Codi Penal depenen de Madrid. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Rodríguez Sol ha posat com a exemple que els partits no han assumit el compromís de transparència que va adoptar el Parlament el 2001: "Els compromisos com el que es va prendre l'any 2001 entre tots els partits polítics, que no es va aplicar mai. Per tant, fins i tot en aquest punt, el president pot tenir les idees clares, i pot tenir una prioritat, i pot tenir un interès molt lloable per millorar aquesta actuació, però si entre tots no ens posem a la feina, ens tornarem a quedar en el que són els bons propòsits".
 
Rodríguez Sol coincideix amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que un polític s'ha d'apartar de les seves responsabilitats quan hi ha una acusació formal contra ell i està pendent de judici: "Per tant, dir que una persona imputada prèviament, ni que hagi estat escoltada, que hagi pogut aportar la seva visió dels fets i les proves que l'exculpin, demanar-li que s'aparti del càrrec públic, pot ser una mica prematur. Per posar un exemple, en el cas de jutges i fiscals, quan estem imputats, quin és el moment en què la llei diu que hem de marxar cap a casa? Doncs en el moment en què s'obre el judici oral".
 
El fiscal superior de Catalunya també ha fet autocrítica a El matí de Catalunya Ràdio pel que fa al "cas Palau". Martín Rodríguez Sol afirma que en un primer moment no es va demanar presó per a Millet i Montull perquè no se sabia que el forat era tan gros i per no estigmatitzar: "Possiblement ens vam equivocar, possiblement al primer moment havíem d'haver demanat la presó. Va ser tan curiós el cas, que fins i tot el dia que es va fer la intervenció policial, i que es va estar escorcollant i agafant documentació, en Millet portava a les butxaques els talons de la venda d'un local que havia fet el dia anterior, portava un milió als pantalons, i se'n va anar a casa amb els diners, no els vam trobar, no en teníem ni idea i no ho sabíem".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Josep Maria, salou, 12/02/2013 - 15:14

QUe comenci per investigar per què hi tenia proves de un fet que podia ser delictiu no ho va denunciar?
Va Haver-hi xantantatge polític, és tapen uns els altres? quina pudor de corrupció
PER cert a Salou hi ha govern CIU_PP ? por que