Publicitat
Societat · 3 de Febrer de 2015. 09:16h.

El 'fitxatge' d'Albiol

Mireia Belmonte, nomenada filla predilecta de Badalona

El 'fitxatge' d'Albiol

Mireia Belmonte i l'alcade de Badalona, García Albiol

La nedadora Mireia Belmonte ha estat nomenada avui oficialment Filla Predilecta de la Ciutat de Badalona en el decurs d’un acte que ha tingut lloc al Teatre Zorrila. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha estat l’encarregat d’imposar la medalla a l’esportista badalonina en un acte que ha comptat amb la presència del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i del secretari General de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, a més de representants dels grups municipals. Personalitats del món de l’esport, de la comunicació, de l’àmbit empresarial i també de clubs i entitats de la ciutat i familiars de l’esportista han compartit amb l’homenatjada aquest especial acte de reconeixement.
 
La presentació de l’acte de nomenament de Filla Predilecta ha anat a càrrec del periodista de Televisió de Catalunya Jordi Robirosa. Els espectadors han pogut veure diversos vídeos en què primeres figures del món de l’esport han felicitat la nedadora badalonina. Els protagonistes d’aquests missatges adreçats a Mireia Belmonte han estat Marc Márquez, Rafael Nadal, Xavi Hernández, Gerard Piqué, Andrés Iniesta, Iker Casillas, Alberto Contador, Gemma Mengual, Ona Carbonell, Ricky Rubio, Marc Gasol, Sergi Vidal, Sitapha Savané, Jennifer Pareja i Douane da Rocha. També han volgut felicitar-la comunicadors i periodistes com Jorge Javier Vázquez, Núria Roca, Júlia Otero i Fernandisco, a més d’amics i entrenadors.
 
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat durant el seu discurs que Mireia Belmonte “representa tots els valors positius que comporta l’esport: la capacitat de superació, l’esforç personal, el treball sense defallir… En definitiva, tot allò que fa que l’esport contribueixi de manera fonamental en l’educació i en la formació de les persones”. L’alcalde de Badalona ha afirmat que “Mireia Belmonte és ja un model a seguir per molts nens i nenes de tot el món que avui es tiren per primera vegada a la piscina —com ella també va fer fa uns anys— o s’inicien en qualsevol altre esport”. “I els badalonins ens sentim molt orgullosos de Mireia Belmonte, per la seva carrera esportiva, perquè quan ella puja al podi mundial també ho fa Badalona, per portar el nom de la nostra ciutat arreu i també per tot allò que representa com a persona”, ha afegit.
 
Per la seva banda, Mireia Belmonte, ha afirmat sentir-se molt feliç pel privilegi que si li atorga en rebre aquest nomenament. La nedadora ha recordat l’escola de primària on va estudiar i les dues piscines de Badalona, la de Sistrells i la del Centre, on va començar a practicar la natació i on es van posar les bases de la seva formació acadèmica, humana i esportiva. Mireia Belmonte ha afirmat que “és un orgull representar a Badalona, a Catalunya i a Espanya en totes les competicions”. “Quan estic al podi sempre recordo la meva família i els meus amics i també la meva ciutat que és Badalona, la ciutat a la qual pertanyo, la que m’ha vist créixer i de la qual em sento molt orgullosa”, ha afegit.

Amb només 24 anys, la nedadora badalonina Mireia Belmonte és ja una primera figura mundial de la natació. Ha participat en els Jocs Olímpics de Pequín 2008 i en els de Londres 2012 on va guanyar dues medalles de plata (en els 200 metres papallona i en els 800 metres lliure). També va brillar en el Campionat Mundial celebrat a Barcelona l’any 2013 on va guanyar tres medalles (plata en els 400 metres estil i 200 metres papallona; i bronze en 200 metres estil). El seu palmarès el completen nombroses medalles aconseguides en diferents campionats mundials i europeus en piscina curta.
 

Mireia Belmonte, filla predilecta de Badalona

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Neferu, Barcelona, 04/02/2015 - 14:13

¡¡Mireia, eres la mejor!! Y me da igual que seas del PP, del PSC, de Esquerra , de C's, o de quien te dé la gana mientras seas una persona buena, ética y tolerante; tienes los mismos derechos que los estelados a llevar los colores que quieras.

#2 Carlos Gomez, Bcn, 03/02/2015 - 14:41

La mejor forma de reconducir a Mireia por el buen camino seria concederle una Creu de algo.
Una Creu de Sant Artur, por ejemplo, ya que las Creus de Sant Jordi,creadas por un delincuente con su nombre para mayor gloria de su miserable persona y a no se pueden ni empeñar.
Un pais, un negoci.

#1 moianes, Moià, 03/02/2015 - 09:58

Reina del PP. No gensmenys l´altre dia estava envoltada del Margallo i la Llanos de la Luna i montañas de Marte en la presnetació del nou DNI i ara de l´Albiol albiolet, vine´m a veure que tinc fred.

#1.1 jordi, bcn, 03/02/2015 - 11:21

Noi avans del pp...k ja es dir k ser de moia i inuril com tu.
Aquesta noia x cert culerda com tu ...no saps les seves idees politiques...aixi jk calla i form

#1.2 moianes, Moià, 03/02/2015 - 11:27

jordi, ser reina del PP no és un insult ni molt menys. Potser la Mireia és de SI però disfruta per dintre rient-se dels peperos sense que se li noti gens.