Publicitat
Societat · 24 de Juliol de 2009. 12:54h.

El foc d'Horta de Sant Joan es cobra la cinquena víctima

Francesc Baltasar ha assegurat "amb tota rotunditat" que l'origen del foc va ser un llamp

El foc d'Horta de Sant Joan es cobra la cinquena víctima

L'incendi està controlat

El bomber Pau C. A. de 31 anys ingressat des del passat 21 de juliol a la Unitat de Cremats de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha mort a les 14.15 h, segons ha confirmat la Generalitat. Pau C.A. pertanyia al Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) del Cos de Bombers de la Generalitat. Va ingressar amb cremades de segon i tercer grau al cap, tronc i extremitats que afectaven el 50% del seu cos i tenia una lesió pulmonar per inhalació de fum. La seva evolució va ser desfavorable i, el dimecres dia 22, va entrar en situació de fallida multiorgànica. Aquesta mort es suma als quatre bombers que van morir al Parc Natural dels Ports, a la Terra Alta. Les víctimes mortals eren membres del parc de Lleida.

D'altra banda, un llamp va ser la causa de l'incendi d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, que està actiu des de dilluns passat i que ha costat la vida a quatre bombers que treballaven en la seva extinció. El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha assegurat que es pot afirmar "amb tota rotunditat" que l'origen del foc que ha cremat ja unes 1.200 hectàrees de massa forestal va obeir a causes naturals, concretament a la caiguda d'un llamp. L'incendi ha quedat finalment en fase de control.

Els responsables d'Interior han parlat per primera vegada d'optimisme respecte a l'evolució del foc que crema des de dilluns a la nit als Ports de Tortosa-Beseit. L'incendi es troba ja en fase de control i tot apunta que podria acabar controlat. A més, el vent ha afluixat i, tot i que continua fent molta calor, la humitat ha pujat una mica.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Fran, Llinars, 25/07/2009 - 12:49

El problema no son els bombers,faltaria!el problema es q us queixeu alguns dls pocs mitjans argumentant q si Madrid i Espanya tal, tal i tal,pero no teniu nassos d´admetre q es podrien tenir recursos si no s´ho gastesin en dietes,embaixades,tuning,etc.

#4 Riu, Madrid, 25/07/2009 - 10:05

Només un petit comentari: Coneixien uns bombers de Lleida l'orografía del Ports?

#3 Gemma, Manresa, 24/07/2009 - 21:31

per degràcia no estem en un pais seriós. Van ser informats dels riscs aquests nois, sabien les característiques del foc, qui els hi va dir que s'aprpasen tant al foc?.ELS HEROIS VAN ACABAR AMB LA GUERRA DE TROYA. Descansin en pau aquests nois.

#2 Gemma, Manresa, 24/07/2009 - 21:29

Aquests desgraciats han mort d'accident laboral, res d'heroïcitats, com interessa dir a la Generalitat en els medis; es vergonyós. Gràcies a Deu que un jutge ja ha obert diligències per esbrinar responsabilitats en aquest accident laboral tan greu.

#1 pere, bcn, 24/07/2009 - 15:19

Descansa en pau, valent! et/us recordarem.