Societat · 1 de Març de 2012. 18:14h.

El forat dels parcs científics

El tripartit es va comprometre a retornar els crèdits del ministeri d'Educació, però no ho va fer mai

El forat dels parcs científics

Solà, en una foto d'arxiu

Les universitats catalanes amb un parc científic de recerca, desenvolupament i innovació no cobraran els crèdits oferts pel ministeri d'Educació i que el tripartit es va comprometre a pagar.

Les Universitats Pompeu Fabra, Autònoma de Barcelona, Rovira i Virgili i la de Girona havien de rebre en la convocatòria del 2011 uns 16 milions d'euros per aquests crèdits que no cobraran. El govern estatal no va dotar de cap partida pressupostària el Plan Nacional de I+D+I, malgrat l'acord signat entre l'administració espanyola -amb el PSOE al poder- i la catalana.

De fet, el tripartit, a través de Carles Solà, conseller del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de Catalunya des del 22 de desembre del 2003 al 20 d'abril de 2006, es va comprometre per carta a retornar els diners dels crèdits aprovats en el pla estatal.

"Per la present, em plau confirmar-te el compromís del DURSI de garantir el retorn dels crèdits per a tots els projectes i fins a un màxim de l'import esmentat", assegurava Solà en un escrit, al qual ha tingut accés e-notícies, adreçat al rector de la UAB, Lluís Ferrer.

En la mateixa carta, Solà remarcava que "hem tingut coneixement de la proposta de resolució provisional del MEC de la convocatòria d'ajuts del Plan Nacional d'R+D+I (2004-07) per a projectes d'R+D realitzats en parcs científics i tecnològics per a l'any 2005, segons la qual al Parc de Recerca de la UAB se li proposa un crèdit per un import de 14.112.291 euros per a les anualitats 2005 i 2006".

En els mateixos termes, Solà s'adreçava també a altres universitats catalanes en la mateixa situació com la UPC, per un crèdit de gairebé 15 milions d'euros per al període 2005 i 2006, o la de Lleida, que havia d'ingressar poc més de 2,6 milions.

Les universitats catalanes tenen la intenció de mantenir els seus campus d'excel·lència, tot i que els projectes endegats hauran de patir un alentiment si no arriben els ajuts compromesos.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat