Publicitat
Societat · 4 de Juny de 2013. 22:33h.

El fracàs de les ARE

No s'ha desenvolupat cap de les Àrees Residencials Estratègiques malgrat aprovar-se el decret al 2007

El fracàs de les ARE

Montilla i Nadal, en una foto d'arxiu

Les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) han resultat un fracàs, sis anys després d'haver-se aprovat la normativa. En efecte, el juliol de 2007, amb el tripartit al Govern, es va donar llum verda a una normativa que va possibilitar la planificació de 100 ARE.

Però l'esclat de la bombolla immobiliària ha impossibilitat tirar endavant aquest projectes. Dels 73 que es van aprovar, els de Balaguer, Móra d'Ebre i Igualada es van retirar. A més, altres ajuntaments, com el de Girona o Sant Vicenç dels Horts, han iniciat els tràmits per seguir el mateix camí. De la resta, encara no s'ha desenvolupat cap.

El cost de la redacció dels Plans Directors Urbanístics, i dels corresponents estudis mediambientals, han estat d'uns 20 milions d'euros.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va resoldre vuit contenciosos administratius a favor de particulars i la Plataforma Valls Viu, la setmana passada, en relació a l'ARE de Ruanes i del Rec de Cavalleria.

La CUP, per la seva banda, ha recordat que "va interposar contenciosos administratius a cada un dels dotze Plans Directors de les ARE del Principat de Catalunya, que encara no han estat resolts".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat