Publicitat
Societat · 15 de Març de 2013. 19:13h.

El fracàs del Segarra-Garrigues

El conseller Pelegrí signa un acord amb els regants per flexibilitzar el preu pel dret a l'ús de l'aigua

El fracàs del Segarra-Garrigues

Una imatge de la signatura de l'acord

El canal Segarra-Garrigues va ser una de les obres públiques emblemàtiques de Jordi Pujol que sovint, en el debat de política general, l'esmentava juntament amb el Sincrotró de Cerdanyola, però anys després de la seva posada en marxa no acaba de funcionar.

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha hagut ara de prendre algunes mesures com flexibilitzar el preu pel dret a l'ús de l'aigua, després d'un acord amb el sector. Així, l'executiu ha obert el ventall d'alternatives de pagament.

Els regants podran optar pel preu fixat fa 1 any -amb una tarifa fixa més elevada i un cost més baix per m3- o bé per una alternativa en la qual s'abaixa la tarifa fixa per hectàrea, quedant així la més elevada en 110 €/ha i la més baixa en 85 €/ha, però amb un cost per m3 més elevat.

Pelegrí ha signat l'acord amb els representants de la comunitat de regants, i del sector agrari i cooperatiu. S’han adherit a l’acord Josep Maria Jové, president de la Comunitat de Regants Canal Segarra-Garrigues; Pere Roqué, president de l’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja-Lleida); Celestino Jové, en representació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC); i Joan Segura, vicepresident de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).

"El Govern de la Generalitat compleix el seu compromís d’aconseguir flexibilitzar el preu de l’aigua del Segarra-Garrigues per a fer-lo el més assequible i assumible possible per als regants. Hem fet obra, ara toca regar, i amb aquest acord volem que el preu hi ajudi”, ha remarcat el conseller.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Lluís, Maials, 16/03/2013 - 09:12

Algú hauria de parlar de la gestió i els treballs totalment equivocats de la concesionària de la xarxa de regadiu, l'empresa ASG.
Han primat els interessos empresarials per sobre dels dels regants.