Publicitat
Societat · 8 d'Octubre de 2009. 00:00h.

El frau de Millet supera els deu milions

La querella s'amplia al tresorer de la fundació i al seu antecessor en el càrrec

El frau de Millet supera els deu milions

Fèlix Millet i Tusell

El titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, ha aixecat el secret del sumari que ha incoat pel cas del Palau de la Música, en el qual estan imputats l'expresident Fèlix Millet i el que va ser el director administratiu i la seva mà dreta, Jordi Montull. La primera cosa que s'ha conegut és que el fiscal diu que Millet i Montull van poder desviar uns 7,5 milions més, de manera que el frau superaria els 10 milions d'euros.

L'aixecament del secret sumarial ha permès conèixer la querella que el fiscal va presentar contra Millet i el seus col·laboradors. En aquesta querella també s'acusa la filla de Montull, Gemma Montull; al tresorer de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Pau Duran, i al seu antecessor en aquest càrrec, Enrique Álvarez.

En una carta dirigida al jutge, Mille va confessar la seva implicació en els fets i que el desviament podria ascendir a 3,3 milions d'euros. No obstant això, una auditoria revela que aquesta xifra podria superar els 10 milions. De fet, la querella concreta que Millet i Montull haurien pogut desviar 7,5 milions més dels que van confessar.

La investigació es va iniciar quan l'Agència Tributària va detectar la circulació de nombrosos bitllets de 500 euros procedents del Palau. En concret es va fer una primera retirada d'1,7 milions d'euros i una segona de prop de 600.000.

Aquests moviments no constaven en cap comptabilitat oficial de la Fundació ni tampoc de l'Associació, però de cara a la inspecció tributària les justificaven amb rebuts no oficials. Per justificar tots aquests moviments els querellats utilitzaven una trama d'empreses fantasma.

La fiscalia de Barcelona hi va presentar una querella el 10 de juny, i el 23 de juliol el magistrat va autoritzar l'escorcoll de l'edifici per part dels Mossos d'Esquadra.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Joana, Terrassa, 09/10/2009 - 01:54

A tots aquest que guardan cales a caixes fortes. els del banc internacional tindrien que treura un avis que digué: "ELS BILLETS DE 500 EUROS, CANVIARAN DE COLOR I A PARTIR DEL 1 DE GENER DEL 2011 ELS QUE NO HAGIN SIGUT CANVIATS QUEDARAN ANUL-LATS"

#4 Cesc, Barcelona, 08/10/2009 - 12:01

Se han aprovechado de una Institución señera, con la soberbia de los estúpidos. Reconozcamos que nos han timado y no lo edulcoremos diciendo que hay otros iguales o peores en otros sitios. Es un problema nuestro y hay que resolverlo aquí y por nosotros.

#3 FERRAN, BARCELONA, 08/10/2009 - 09:46

amb la seva respectiva bandera, i tots volen ser políticament correctes (en Millet n'és paradigma d'això; sempre amb la centralitat), però, quan aixeques la catifa, la ferum a corrupcció fa venir basques.

#2 FERRAN, BARCELONA, 08/10/2009 - 09:44

Deixa\'t de bajanades, Koprotkin; el problema afecta a tota la classe política espanyola; Gurtel, Millet, abans FILESA o Juan Guerra. Tenim una classe política ineficient, corrrupta i amb un baix nivell de qualitat ètica. Tots s'embolcallen

#1 Kropotkin, Vic, 08/10/2009 - 08:07

Bueno, asi los que vengan detrás de él no podran chorizar tanto. Aunque quien sabe, lo del nazionanismo catalán es muy complejo...