Societat · 19 de Març de 2022. 16:29h.

El Front Polisario denuncia "xantatge marroquí"

"La posició expressada pel govern espanyol està en contradicció amb la legalitat internacional"

El Front Polisario denuncia "xantatge marroquí"

El Govern de la República Sahrauí i el Front Popular per a l'Alliberament de Saguia el-Hamra i Riu d'Or (Front Polisario) han assegurat, a través d'un comunicat, que el canvi de posició davant del conflicte del Sàhara anunciat pel govern espanyol "és el resultat d'intensos mesos de xantatge marroquí".

"Malauradament, en lloc de què Madrid pretengués restablir les relacions bilaterals amb el veí del sud sobre bases correctes i sòlides, va optar per sotmetre's, una vegada més, al xantatge marroquí", han manifestat.

Consideren que "la posició expressada pel govern espanyol està absolutament en contradicció amb la legalitat internacional". Recorden que les Nacions Unides, la Unió Africana, la Unió Europea, la Cort Internacional de Justícia, la Cort Europea de Justícia i "totes les organitzacions regionals i continentals, totes, no reconeixen cap sobirania del Marroc sobre el Sàhara Occidental".

Segons expliquen, la decisió de Pedro Sánchez té "elements de gran perillositat". Afirmen que la nova postura del govern espanyol està en "contradicció amb la legalitat i el dret internacional i la lliure pràctica democràtica".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Geopolítica per trinxeraires, Chicago meixugo, 20/03/2022 - 13:49

Sanchez va permetre que un cabdill del Polisario entrès fraudulentment a Espabya, poc desprès ha fet el gara.gara amb el monarca medieval marroquí, si li sembla del seu interès que ningú dubti que vendrà el Museo del Prado als moros. No te aturador i faci el que faci li serà perdonat en nom de la progressía.

#11 jorge, tarragona, 20/03/2022 - 07:44

...igual Marruecos ha reconocido Ceuta y Melilla como ciudades españolas. ---IGUAL---

#11.1 Geopolítica per trinxeraires, Chicago meixugo, 20/03/2022 - 13:53

No. Aquests dos enclaus son només un pretext per amagar l'objectiu real: Les Canaries que no formen part de l'Otan i probablement estàn dins de les promeses dels EEUU al Marroc a mig termini. Si continúen els Lolailos al poder durant més temps no hi ha dubte que veurem coses que semblàven increïbles fa poc.Tenim gas i no el podem extreure. etc.

#10 JOSEP , P.S.O.E. HOS QUEDAREIS SIN GAS, 20/03/2022 - 03:57

A mi me parece quel P.S.O.E. SE A BAJADO ELS PANTALONS DELANTE DE MARRUECOS DEL MARROC .A demostrado COVARDIA POLITICA Falta de Corage Politic .Pedro Sanchez a cabreado a un PAIS que ESPAÑA LE COMPRA MUCHO GAS .Como este Pais LE CIERRE EL GRIFO DEL GAS .Por el asunto del SAHARA .Ya escucho a BORRELL Decir ESPAÑOLES CERRAR LA CALECFACION JA

#9 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 19/03/2022 - 21:42

¿Y tendremos gas argelino? ¿Subirá? Es lo único que me importa de esta majadería, y viendo que el barullo lo ha montado Sánchez me temo lo peor. Sin gas ruso y argelino, madre mía que futuro.

#8 Tirant, Bcn, 19/03/2022 - 20:06

... correcta.