Publicitat
Societat · 27 de Setembre de 2018. 18:06h.

El general Prim cau en desgràcia

El Vendrell canvia el nom del militar pel del referèndum en un carrer

El general Prim cau en desgràcia

Les festes de commemoració del primer aniversari de l’1 d’octubre tindran com a element destacat, a diferents poblacions de Tarragona, el bateig de carrers, parcs i places amb aquest nom. Així es farà al Vendrell (Baix Penedès), Valls (Alt Camp), les Borges del Camp (Baix Camp) i l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

Tots aquests municipis han aprovat posar el nom d’1 d’octubre a algun espai, i aprofitaran els actes del cap de setmana per fer la inauguració. És el cas del Vendrell, on aquest acord es va prendre per ple el 31 d’octubre del 2017, però no es farà realitat fins a aquest dissabte, quan es descobreixi la placa del que fins ara era el carrer del General Prim.

El Vendrell va triar aquest carrer perquè és on hi va haver l’últim col·legi electoral obert durant el referèndum de l’1 d’octubre. El mateix motiu han tingut a l’Ametlla de Mar per rebatejar l’avinguda de l’Ensenyament amb el nom d’avinguda de l’1 d’octubre. Aquí és on els ciutadans de l’Ametlla es van congregar per defensar les urnes i el col·legi electoral situat a l’Institut Mare de Déu de la Candelera.

Al final van haver de canviar d’emplaçament a primera hora del matí per la pressió policial, i van acabar traslladant la votació a la Societat, al centre del poble. Casualment, l’avinguda que es batejarà com a 1 d’octubre és on s’hi troba la caserna de la Guàrdia Civil.

També Valls inaugurarà aquest dissabte la nova plaça de l’1 d’octubre, en un espai ubicat davant l’edifici de l’antic hospital de Sant Roc, que va ser un dels punts de votació al referèndum. El ple ho va aprovar per una àmplia majoria de 16 vots dels partits PDeCAT, ERC, CUP i Compromís per Valls i els 4 en contra de PSC i PP.

Les Borges del Camp és l’altre municipi tarragoní que inaugura un nou espai amb aquest nom, en aquest cas el Parc de l’1 d’octubre. Es tracta d’una zona verda que envolta el llac de la Font de les Escales. A banda del descobriment de la placa, s’han preparat diversos parlaments, i la instal·lació d’una “urna del desig groc” on els habitants del municipi podran expressar els seus desitjos sobre el procés català i els polítics empresonats i exiliats.

vendrell.jpg

Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 pepe, andorra, 28/09/2018 - 16:10

en fin, cada uno es libre de hacer en su pueblo lo q quiera, si le dejan, pero Prim era de Reus y lo fue todo en su época, no es un personaje histórico q se deba ignorar en el callejero de Reus, q también podrían haber hecho mitad y mitad, q la calle tiene pinta de larga, pero es q la hispanofobia les puede mas q todo. Para ellos era un traidor.

#10 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Catalanismo secta destructiva..., 28/09/2018 - 13:53

Mi general, es triste que esta secta no sepa reconocer a un patriota, un héroe y un caballero. Pero volveremos a poner el nombre de Prim en su sitio, no le quepa duda.

#9 José María Fontana, Madrid, 28/09/2018 - 10:35

Lamentable que se persiga a un catalán tan ilustre y progresista, que trajo el sufragio universal, la libertad de prensa y religión, la ley que por primera vez consagró la independencia de los jueces y tantas y tantas reformas que pusieron a España al nivel de las democracias europeas. Repito, lamentable. Un reusense más.

#9.1 Bianor, La patria de Prim, 28/09/2018 - 13:05

La ignorancia es el único mal.Los nazionalistas son muy ignorantes.Son capaces de llegar a decir que Prim no era catalán.Al tiempo.

#8 Pepón, Barcelona, 27/09/2018 - 23:29

No le llegan a la suela de su zapato. Si de repente apareciese echarían todos a correr.

#7 Ramon, Terrassa, 27/09/2018 - 22:43

"Urna del desig groc"???!! Madre mía, parece una enfermedad o una parafilia!!