Publicitat
Societat · 29 de Desembre de 2020. 16:55h.

El Govern amaga el nom dels seus assessors científics

Budó només esmenta '"experts" del Departament de Salut però no cita noms

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, no ha donat els noms de les persones que aconsellen el Procicat en matèria sanitària després que els doctors Jaume Padrós, Antoni Trilla, Magda Campins, Oriol Mitjà i el matemàtic Àlex Arenas hagin criticat que la Generalitat no hagi pres mesures de cara a Cap d'Any.

La periodista de Catalunya Ràdio Marta Bellés li ha demanat "si podem conèixer el nom d'algun doctor que està aconsellant aquestes mesures, però Budó s'ha limitat a dir que "són els experts del Departament de Salut els que estan assessorant el Procicat i, ocasionalment, es fan consultes a experts externs de la comunitat científica del nostre país".

Bellés ha insistit si "podem saber quins són aquests experts que assessoren el Procicat" perquè "els principals científics i metges no les avalen". La consellera de la Presidència ha repetit la resposta que li havia donat anteriorment i ha afegit que "les decisions del Procicat s'han adoptat després d'escoltar "els assessors del Departament de Salut o aquells que externament l'assessoren de manera continuada".

Segons un mail enviat a e-notícies el passat 13 d'abril, els membres del comitè d'experts de la Generalitat en la lluita contra el covid eren els doctors Jaume Padrós, Antoni Trilla, Oriol Mitjà, Bonaventura Clotet i Àlex Arenas.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 JM, Barcelona, 30/12/2020 - 15:19

Todos sabemos que les asesora el mismo comité de expertos que al gobierno de España (es decir, ninguno)

#2 gandalfo, BARCELON, 30/12/2020 - 11:34

Curioso comité de expertos donde la mayoría tiene carnet del partido e incluso han ido en listas electorales. Esto no es serio.

#1 Sergi Sergio, Barcelona, 29/12/2020 - 19:51

El "experts" si, si, deuen ser la Verges, l'Aragones, l' Argimon i la resta de la tropa de ERC, bonissim.