Publicitat
Societat · 25 de Novembre de 2011. 12:13h.

El Govern balear hauria falsificat actes en benefici d'Urdangarin

El Mundo assegura que el Duc de Palma va rebre 2,3 milions després de simular reunions

El Govern balear hauria falsificat actes en benefici d'Urdangarin

Matas i Urdangarin, en una imatge d'arxiu

El Govern balear, presumptament, va 'arreglar' les actes de les reunions en què es va decidir donar a dit 2,3 milions d'euros a Inaki Urdangarin i al seu soci Diego Torres, segons informa El Mundo. La decisió es va prendre en una cita no oficial al despatx de Jaume Matas a la qual van acudir Inaki Urdangarin i diversos col·laboradors del llavors president balear.

Per donar aparença de legalitat a la concessió de diners públics es va fer veure la reunió de la junta directiva de la Fundació Illesport falsificant les actes. I, per si fos poc, tampoc es va obrir el preceptiu expedient.

S'haurien fabricat documents per 'vestir' l'ordre ja que la Fundació Illesport mai es va reunir. Exalts càrrecs de l'Executiu que presidia Jaume Matas han confessat a la Policia Judicial i a la Fiscalia Anticorrupció que el Govern balear confecciono actes falses per adjudicar 2,3 milions d'euros de diners públics a l'Institut Nóos d'Inaki Urdangarin.

Però no només van ser falsificades les actes de la comissió executiva de la Fundació Illesport, sinó les del Patronat, presidit per Matas. En aquest sentit, segons informa el diari, immediatament després de la celebració del primer cicle de conferències, es va elaborar una acta fingint la celebració d'una trobada dels patrons "el 21 de desembre de 2005 entre les 10 i les 13 hores". En aquesta reunió inexistent va ser aprovat de manera formal el Pla Actuació de la Fundació Illesport per al 2006. Aquest document va servir per tirar endavant el "patrocini i organització de diversos esdeveniments"

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Xavi, Bcn, 25/11/2011 - 23:27

Jo el condemnaria a llevar-se cada dia a les 5 del matí i haver de treballar 8 hores.

#4 pagano, el masnou, 25/11/2011 - 17:49

no hi ha prou pa....

#3 Ricard, Reus, 25/11/2011 - 16:49

El Matas no és peperu?. Caram i aquests en teoría són els que han de portar la regeneració i esperança. Vergensanta.

#2 Marques d'ESADE, Pedralbes i Sant Cugat., 25/11/2011 - 14:53

Vaya con el chico. Nos hizo un master relampago, pero aunque no tengamos ya, lo cesamos por lo que diran, al Diego Torres, nos quedan socios de Urdangarin como Carlo Maria Gallucci i Francesc Delgado Ruiz, que siguen formando a nuestros cachorros en artes de ingenieria financiera.

#1 Almogàver , La Sagrera , 25/11/2011 - 14:50

El rei no s'avergonyeix del seu gendrot. Áixò és inagyuantable, prou rates de claveguera i qui tingui d'anar a la presó que hi vagi. Si vo,l salvar la monarquia borbónica, que talli colls, sinó el proper coll tallat (recordeu França), pot ser el seu.