Societat · 5 d'Octubre de 2017. 08:55h.

El Govern busca desesperadament una sortida

Diverses entitats s'ofereixen com a mediadors entre Puigdemont i Rajoy

El Govern busca desesperadament una sortida

L'ICAB i altres entitats impulsen una taula de mediació

El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), encapçalat per la degana M. Eugènia Gay, ha constituït, junt amb altres entitats, una comissió independent per impulsar el diàleg i la mediació entre Catalunya i Espanya amb l'objectiu de trobar una sortida pactada a la situació política en què ens trobem immersos.

Per tal de poder dur a terme la mediació, la Comissió considera "imprescindible" que la Generalitat i el Govern espanyol "renunciïn a algun dels seus postulats". La Comissió ha demanat el "restabliment del funcionament ordinari de les institucions d'autogovern de Catalunya, descartant per totes les parts, cap decisió immediata sobre el model polític organitzatiu".

Les entitats insten Puigdemont i Rajoy a "crear una atmosfera per aconseguir la normal convivència amb el restabliment de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a Catalunya a la situació anterior a les actuacions desplegades com a conseqüència de la convocatòria de l'1-O".

Els rectors de la Universitat de Barcelona (UB) i de l'Autònoma (UAB), els presidents del col·legi d'economistes i del de periodistes, l'Associació Nacions Unides d'Espanya -amb seu a Barcelona-, els sindicats UGT i CCOO, la Cambra de Comerç, Pimec, el FC Barcelona i el Síndic de Greuges també formen part d'aquest grup.

Entre totes les entitats participants consideren que "qualsevol decisió del futur de Catalunya ha d'estar i passar per una solució pacífica i consensuada, les entitats i col·lectius sota signants manifesten la seva voluntat d'oferir ponts de diàleg i entesa que facin possible assolir una solució a la situació política actual de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#34 Protágoras , bcn.España, 05/10/2017 - 17:20

Ya no es posible que las cosas queden como antes; se han traspasado demasiadas fronteras. Una nueva etapa de convivencia exige la depuración de los culpables, de lo contrario lo único que haremos es aplazar el conflicto y que pronto resurja con mayor crudeza.

#33 solsoni, Solsona, 05/10/2017 - 15:35

Espero que el gobierno les obligue a cumplir con la ley de banderas y todo ayuntamiento que no ondee la bandera Española no reciba un euro.

#32 Daniel, Barna, 05/10/2017 - 15:14

Solucion pacifica y consensuada??? Pero...??? Y unas elecciones autonomicas??? Para eso no se necesita organizar todo este tinglado con todo este grupo a gastos pagados!!

#31 botifler1914, Sinitaca, 05/10/2017 - 14:01

En el día de hoy, cautivo y desarmado el Ejército Rojo, han alcanzado las tropas nacionales sus últimos objetivos militares. La guerra ha terminado.

#30 Kropotkin, Vic, 05/10/2017 - 13:12

Yo creo que la mejor solucion, y la mas patriotica, seria el suicidio de todos en grupo. Lo podrian hacer en Montserrat arrojandose al vacio. Seria heroico y hasta yo les aplaudiria.... Jua, jua, jua,...

#30.1 Sarola, Castelldefels, 05/10/2017 - 14:53

Seria digne, peró no tenen valor, només tenen por i ploren els mossos,Junqueras,.....