Societat · 8 de Febrer de 2022. 20:39h.

El Govern central es desentén dels veïns de la Meridiana

"No forma part de l'àmbit competencial estatal"

El Govern central es desentén dels veïns de la Meridiana

El Govern espanyol ha al·legat, arran d'una pregunta del diputat del Grup Mixt al Congrés Pablo Cambronero sobre els talls a la Meridiana (Barcelona), que "no formen part de l'àmbit competencial estatal".

A través d'un escrit, l'executiu espanyol ha explicat que les "competències sobre aquestes matèries han estat assumides per la Generalitat de Catalunya en l'àmbit d'aquesta Comunitat Autònoma, conforme a l'establert en el seu Estatut d'Autonomia i a l'ordenament constitucional".

Recorda que el Govern té el control sobre "la planificació i regulació del sistema de seguretat pública de Catalunya i l'ordenació de les policies locals", "la creació i l'organització de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra" i "el control i vigilància del trànsit".

L'Executiu espanyol, després de més de 600 dies de tall a la via de la capital catalana per part de ciutadans independentistes, insisteix en la resposta que la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va donar fa menys d'un mes. "L'Estat no té competència ni a l'àmbit urbà ni al de la seguretat ciutadana i el que fa aquest govern és respectar les competències de cadascú", va afirmar.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 pepe, andorra, 09/02/2022 - 14:29

mentira, el 155 otorga poderes para solucionar estas cosas de sobra, y es mas q evidente q se esta produciendo un perjuicio para la ciudadanía de Barcelona. Os apuesto cien contra uno, a q si cortan la diagonal a la misma hora en protesta, los desalojan a guantazos en diez minutos, pero claro, para eso, no hay webs....cocococococcoc, gallinas.

#4 no soy nadie, barcelona, 09/02/2022 - 08:49

No solo quieren que el tema se pudra, pensando que perjudicará a la generalitat, además no se dan de cuenta de que mucha de esta gente no es indepe y que acabarán votando a VOX o, simplemente, quedándose en casa.

#3 Marcial Heredia, el circo de la tele, 08/02/2022 - 22:05

Se ha puesto imposible. Pobres vecinos, los tendré en mis oraciones.

#2 Tirant, Bcn, 08/02/2022 - 21:20

Amb el govern central no es pot comptar per res. L'única manera d'acabar amb aquesta ignomínia, aquest abús de poder que perjudica tanta gent, és fer fora els actuals polítics de la Generalitat i l'Ajuntament. Que en prenguin nota els afectats d'aquests barris.

#1 Pan con tomate y jamón ibérico, En las nubes tocando la tenora, 08/02/2022 - 21:00

"El Govern espanyol al·lega, després de més de 600 dies de talls a la Meridiana, que no forma part de l'àmbit competencial estatal..."

De verdad... este gobierno bananero es asqueroso... suscribo a don Arturo.

"Como español, ya sólo tengo fe en el jamón ibérico, en Miguel de Cervantes y en la Guardia Civil".

"Arturo Pérez-Revert

#1.1 Montse, Barcelona, 09/02/2022 - 12:58

No creo que sea este gobierno ni ningún otro en un futuro que se atreva a intervenir en Catalunya, los de la Terra han conseguido que toda posible intervención policial del estado sea vista como fuerza represora e invasora. Tanta prepotencia puede que sea un bumeran ante su apoyo y pasividad ante los injustificados cortes en la Meridiana.