Publicitat
Societat · 30 de Maig de 2020. 10:11h.

El Govern 'condemna' Barcelona a estar confinada fins dilluns

Per haver optat per les regions sanitàries en comptes de les províncies

El Govern 'condemna' Barcelona a estar confinada fins dilluns

La Generalitat, que fa unes setmanes va establir la divisió de la regió metropolitana en tres àmbits, ha reculat i unificarà tot l'entorn metropolità i la capital catalana en una sola regió sanitària a partir de dilluns que ve. A més, aquesta decisió podia comportarproblemes legals, ja que el Decret 10/2013, de delimitacions de sectors sanitaris i regions, no està modificat i l'àrea sanitària de Barcelona no està dividida en tres.

La pressió dels alcaldes metropolitans, la pròpia evidència de la quotidianitat en un continu urbà en el qual és impossible posar fronteres i un informe elaborat per Isglobal han convençut al Govern per a donar llum verda a la reunificació sanitària de la regió metropolitana, la qual cosa suposarà la fi de l'aïllament de la ciutat de Barcelona en els seus termes municipals i reconeixerà la possibilitat de moure's amb la seva àrea d'influència real.

La justificació oficial del comitè tècnic del Procicat és que en els tres àmbits es produeix “una evolució epidemiològica semblant” i que la reunificació permetrà "esponjar l'alta densitat". Així i tot, fins al dilluns que ve, 1 de juny, es mantindrà el confinament de Barcelona i en aquests llimbs legals de difícil compliment que es reprodueix també en el transport públic.

A bord de la línia 1 de Metro és possible desplaçar-se des de l’Hospitalet fins a Santa Coloma de Gramenet, àmbit metropolità nord, la tercera subdivisió de la conurbació barcelonina. Una superació del límit administratiu de Barcelona que també es pot dur a terme en altres línies com la 5 fins a Cornellà, la 9 fins al Prat o el Trambaix fins a Sant Feliu, entre altres.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 electra, Barcelona, 31/05/2020 - 09:29

Pere de Lleida, has de llegir una mica més, els que han fet les regions sanitàries són els del Govern de la Generalitat NO el d'Espanya. Per a questa mesura no puja la gent. Mesura de la Vergès i pot ser el Mitjà.

#14 Pere, Lleida, 30/05/2020 - 22:37

I el Pirineu? L'han tancat en la seva regió i això provocarà la ruïna econòmica. Com poden ser tan curts? Pensen que una família de la Seu d'Urgell anirà a paasar el cap de setmana a Pont de Suert? El sector que viu del turisme està molt enfadat. Però, és clar, són feus d'ERC i JuntsXcat. Tots els alcaldes calladets. Quin fàctic!

#13 Toni, Tabarnia, 30/05/2020 - 20:55

En Catalunya solo hay 7 regiones sanitarias y una de ella es la región de Barcelona. La región de Barcelona coincide aproximadamente con la región metropolitana de Barcelona. Todo lo demás son inventos absurdos de la Generalitat.

#12 Pepon, Bcn, 30/05/2020 - 17:33

Legalmente solo existe la región sanitaria de Barcelona. No veréis que multen a nadie por moverse por toda el área metropolitana.

#11 genis nomdedeu, tortosa, 30/05/2020 - 16:46

voleu fer el favor de callar