Publicitat
Societat · 9 de Juliol de 2011. 21:05h.

El Govern defensa una política d'immigració de drets i deures

El president anima als joves immigrants a "complir les regles del joc"

El Govern defensa una política d'immigració de drets i deures

Mas i Sandro Rosell, amb joves immigrants

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als prop de 250 nois i noies que han participat a la presentació del projecte de la Fundació FC Barcelona “Futbol Net”, que pretén reeducar els joves a través de l’esport, a “complir les regles del joc dintre i fora del camp”.  Utilitzant un símil entre Catalunya i un camp de futbol, els ha dit que “Catalunya també té regles i si les complim al camp de futbol i al conjunt del país tothom anirà millor, però si no les complim no anirem tant bé”.
 
El cap de l’Executiu , que juntament amb l’alcalde de la localitat, Jaume Torramadé, el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; el president del Barça, Sandro Rosell, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, ha presidit aquest acte els ha animat també a fer “un joc net”.
 
El projecte “Futbol Net” , que està impulsat per la Fundació FC Barcelona i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Salt, l’Obra Social de “la Caixa” i la Fundació Ser.Gi, es basa en la metodologia d’intervenció social  “Futbol3”, que s’aplica a Catalunya per primera vegada. La clau d’aquest programa és el diàleg a través d’un mètode innovador que reeduca a través de l’esport. El projecte també es durà a terme a les localitats de Manlleu i Vic.
 
El president Mas ha afirmat també durant la visita institucional que ha fet a l’Ajuntament de Salt que ciutats com aquesta, amb una taxa d’immigració molt alta i amb unes especificitats concretes mereixen una atenció especial i diferenciada. “És lògic que des de les institucions i des del Govern de Catalunya hi hagi un tractament diferenciat i especial, perquè la problemàtica també és més gran” –ha dit.

Després de refermar el compromís del Govern català per ajudar aquesta població, el president ha assegurat que tot i la difícil situació, la Generalitat disposa de diversos programes que estant atenent tot tipus de problemàtiques de la població, però ha aprofitat també per demanar “col·laboració entre les institucions públiques i la pròpia població en favor de les persones més necessitades”.

“Estem en un moment en el que necessitem fer pinya entre tots i en que les institucions públiques per elles mateixes no poden donar resposta a tota la problemàtica del país.  Ara no es poden posar més diners, sinó que n’hem de posar una mica menys -ha afegit-  i , per això, cal compensar-ho amb actuacions que entre les entitats del país, les empreses i les institucions es puguin tirar endavant”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 angel, cardedol, 14/07/2011 - 00:44

el problema de la crisi son els politics els qui dona moltes facilitats per viure aqui, medicaments gratis per ells pero per catalans NO, lloguers amb ajudes per ells per catalans NO, construir mezquites gratis per ells 1 casa per una familia catalana NO.

#5 Tià, Paisos Catalans, 11/07/2011 - 00:26

MAS:si hi ha problemes amb la immigració i els vols repartir,els portes a casa dels empresaris sense escrupols que els donen feina mal pagada i esclaus.També en portes una colla a casa teva i a casa de molts polítics que ho heu permes.I a més,us en responsabilitzeu dels seus actes.SALUT i VISCA

#4 ana, vilanova i la geltru, 10/07/2011 - 23:43

a questa gent se'ls te que fotre fora

#3 angel, cardedol, 10/07/2011 - 22:31

eeeeeeeeeeeeeeeeeeecs

#2 bingen, terrassa, 10/07/2011 - 20:49

deures no vol dir fer hurts ni robos ehhh, deixem-ho clar que com que ni s'integran per parlar en idioma del pais,a questa gent se'ls te que fotre fora i punto pelota!