Publicitat
Societat · 31 de Juliol de 2022. 10:29h.

El Govern deia fa dues setmanes que "no ens hem d'alarmar" amb la sequera

Malgrat que ja hi ha 150 municipis amb restriccions

El Govern deia fa dues setmanes que "no ens hem d'alarmar" amb la sequera

La sequera s'està accentuant a Catalunya durant les darreres setmanes provocada per la manca de precipitacions des de fa mesos que ara ja afecten les reserves d'aigua. Tanmateix, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va assegurar fa dues setmanes que "no ens hem d'alarmar" i explicava que el Govern no descartava que "a finals d'agost una part important del territori es trobi en situació d'alerta per sequera".

Les previsions que presentava Plaja s'han avançat i aquesta setmana s'ha declarat l'alerta hidrològica a 135 municipis de la part alta del Ter, al tram mitjà del Llobregat i al sector de l'Anoia-Gaià. En total, hi ha activada l'alerta per sequera en 150 municipis.

Ja han arribat les primeres restriccions a l'agricultura, a la ramaderia i a la indústria, que es podrien allargar fins a finals del mes de setembre, segons ha explicat la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà. A més en l'àmbit particular s'ha establert un límit de 250 litres per persona i prohibicions d'omplir una piscina o de regar el carrer amb aigua de l'aixeta.

Ara mateix el nivell dels embassaments es troba al voltant del 43% i fa només tres setmanes que es va baixar del 50%. La majoria dels pantans es troben en nivells molt inferiors respecte al percentatge d'aigua que tenien un any enrere.

Per exemple el pantà de Susqueda està en un 49% quan fa un any es trobava en gairebé un 88%. El mateix succeïx a altres pantans com el de Canelles que ara mateix no arriba al 38%, mentre fa un any superava el 76% de la seva capacitat.

Durant els darrers dies han tingut lloc a Catalunya algunes pluges fortes, malgrat tot han sigut tempestes força localitzades, en molts casos pròximes a la costa i no a punts de les capçaleres de rius, per tant, no es preveu que canviïn notablement la situació.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#14 pepe, Andorra, 02/08/2022 - 12:51

Es q hay q ser muy ingenuo para hacer caso a lo q diga la enchufada esta, su unico merito es ser amiga del señor feudal de turno. Ver un solo minuto de algo q haga este gobiernillo regional del tres al cuarto es perder el tiempo, ya q me hacen perder dinero con su saqueo institucional, al menos no perder mi tiempo con estas tonterias y mentiras.

#13 El morochino multicultural, Tombuctu, 01/08/2022 - 11:45

Cuando "el Governet" dice eso es para salir corriendo sin demora al supermercado mas cercano y comprar todas las garrafas de agua que se puedan.

#13.1 Hassan, El moraco catalán, 01/08/2022 - 16:18

i chervesa

#12 Charly, Barcelona, 31/07/2022 - 22:56

Plaja és digna successora de la Buidor.

#11 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 31/07/2022 - 21:47

Nos van a matar de sed. Esos son capaces.

#10 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 31/07/2022 - 20:06

Tranquilos, el Canal de Aragón y Cataluña continuará llevando agua de los embalses aragoneses de Joaquín Costa y Santa Ana a Cataluña.
¡Todavía somos españoles!