Publicitat
Societat · 29 de Juny de 2012. 18:49h.

El Govern del PP admet que el Suprem "no posa en qüestió" la immersió

El ministre de Cultura reclama tanmateix a la Generalitat que "atenció personalitzada" per a alumnes que ho demanin

El Govern del PP admet que el Suprem "no posa en qüestió" la immersió

Wert, a la roda de premsa

El ministre de Cultura, José Ignacio Wert, ha assenyalat que la sentència del Tribunal Suprem "no posa en qüestió" el model d'immersió lingüística de la Generalitat. Però sí ha reclamat que busqui una alternativa als escolars que sol·liciten l'ensenyament en castellà més enllà de l'"atenció personalitzada".

El titular del ministeri ha indicat, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que la sentència del Suprem manifesta que el compliment de les sentències anteriors sobre l'ús del castellà com a llengua vehicular "no queda suficientment atesa".

En aquest sentit ha remarcat que "el que està dient el Suprem a la Generalitat és que vostè ha d'articular una forma d'atendre aquesta demanda que no sigui la que m'està proposant ni la que ha proposat fins ara, però no li determina exactament la manera de fer-ho".

Wert ha afegit que ha de ser el Govern qui trobi la fórmula adequada perquè l'executiu central no pot "supletòriament garantir aquest exercici". "Però sí correspon lògicament intentar amb la Generalitat que efectivament es trobi una forma satisfactòria d'atendre l'escolarització dels que reclamen l'ensenyament vehicular en castellà", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 alberto, bcn, 30/06/2012 - 11:33

Me parece cojonudo que se enseñe y permanezca el catalan

Yo a mis hijos los criare en catalan.
Nada mas que por joder a los colonos de cuarta quasi-moros que son los españoles, que verguenza me dan ya.

En tierra ajena, no se puede aceptar que impongan el uso del españolo

#2 josemiguel, El Prat de Llobregat, 30/06/2012 - 10:00

Eso q llaman inmersión es la revancha de los resentidos porque en Cataluña se hable el español.Para los q tenemos el español como lengua propia es completamente inaceptable

#1 Faithless, Barcelona, 30/06/2012 - 00:41

Aquesta fórmula que se la paguin aquests pares que no volen que els seus fills aprenguin bé el català o en tot cas el Gobierno Español que és el més interessat a carregar-se el català.