Publicitat
Societat · 2 de Novembre de 2010. 18:28h.

El Govern destina 20 milions pels 'ni-ni'

Ofereix 5.000 contractes destinats a joves que ni estudien ni treballen

El Govern destina 20 milions pels 'ni-ni'

Un moment de la reunió de Govern. (Foto: Jordi Bedmar)

El Govern ha aprovat destinar 19,9 milions d’euros per posar en marxa el projecte Suma't, "una iniciativa innovadora i pionera a tot l’Estat adreçada a les persones joves en atur menors de 25 anys". Aquest programa "combina accions d’orientació, formació i d’adquisició d’experiència professional en empreses amb l’objectiu de millorar la qualificació professional de les persones joves desocupades i facilitar la seva inserció laboral a les empreses".
 
Aquesta nova iniciativa suposa que, "per primera vegada, es realitzi una actuació vers la inserció laboral de persones joves en empreses, utilitzant com a eina principal el contracte per a la formació, amb un acompanyament de la persona jove al llarg de tota la durada del projecte".
 
La posada en marxa d’aquest pla estava a l’espera de l’aprovació definitiva de la reforma laboral, ja que el nou contracte per a la formació permet que la formació especifica prèvia feta en el marc de programes públics formació i treball (formació en alternança) serveixi com a formació teòrica del contracte laboral per la formació.
 
D’altra banda, "té avantatges tant per al treballador com per a l’empresa". En el cas del treballador i a diferència de la modalitat anterior en "els sis mesos contractats tindrà la mateixa protecció social que la resta de treballadors i pel que fa a l’empresa, aquest tipus de contracte està bonificat amb un estalvi del 100% de les cotitzacions a la Seguretat Social". Així mateix, "si a l’acabament del contracte per a la formació, l’empresa decideix contractar de forma indefinida a la persona jove també comptarà amb una bonificació per la transformació del contracte temporal en indefinit".
 
El perfil de les persones joves beneficiàries del Suma't, uns 5.000, "és el d’un jove menor de 25 anys en situació de fracàs escolar, és a dir, que no hagi finalitzat l’Educació Secundària Obligatòria i que estigui inscrit en l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació no ocupat".
 
El Govern "subvencionarà tot el cost de l’orientació i la formació". Pel que fa al contracte de les persones joves, "serà un contracte per a la formació d’una durada de 6 mesos en què el Govern subvencionarà el 70% del salari".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Jordi, Sallent, 09/11/2010 - 20:25

Els 20 milions són just els diners que el tripartit no va voler subvencionar el Batxillerat en les escoles concertades

#7 jo sóc la vaca de la mala llet, Sabadell, 04/11/2010 - 00:35

Es una maniobra per ajornar un problema que es presentarà igualment quan tindran 25 anys. En realitat, Ni-ni significa: NO TINDRAS UN LLOC DE TREBALL:
NI ARA
NI DESPRÉS

#6 Lo Sisco el Rutx, terrassa, 03/11/2010 - 13:47

I erl Montilla cobrar'a també ? Perque es un "ni,ni" des de sempre. Ni ha treballat mai, ni ha ertudiat mai.

#5 Ramon, Tarragona, 02/11/2010 - 20:41

El que podrien fer abans de prometre res als ninis (que no se quin empresari als contractaran) podrien pagar la Dependencia de la gent grant, senyors del tripartiti a Robar a Sierra Morena.

#4 contdown, barna, 02/11/2010 - 20:14

Però aixó que cony és?? Estan inspirats en el dels 400 Euros. De puta pena. Qui voti a aquesta colla de mafiosos no sap el mal que li fà al pais. O sí.