Publicitat
Societat · 5 d'Agost de 2021. 17:58h.

El Govern destina quatre milions per a les persones trans

Torrent defensa que és “un pas endavant molt significatiu per a la igualtat”

El Govern destina quatre milions per a les persones trans

El Govern de la Generalitat, a través de les conselleries d’Empresa i Treball i Igualtat i Feminismes, ha obert una convocatòria específica d’ajuts per fomentar l’ocupació de les persones trans, dotada amb 4 milions d’euros.

“Es tracta del projecte més gran d’ocupabilitat adreçat a persones trans que s’ha creat mai a Catalunya, i s’emmarca en el programa Treball i Formació, del SOC, que també preveu ajuts per a dones, especialment dones en situació de violència masclista, amb una dotació de 21 milions d’euros”, indica el Govern.

“Es tracta d’una mesura de gran importància per a un col·lectiu que pateix freqüentment situacions de discriminació laboral i que és víctima de prejudicis que dificulten la seva inserció al món del treball; amb ella, podem fer un pas endavant molt significatiu per a la igualtat efectiva que mereixen les persones trans”, ha destacat el conseller Roger Torrent.

La consellera Verge, per la seva banda, va recordar que “és una prioritat del Govern impulsar polítiques d’equitat fonamentades en una distribució justa dels drets, els beneficis, les obligacions, les oportunitats i els recursos, sobre la base del reconeixement i el respecte de la diferència per tal de garantir una vida digna a totes les persones”.

El programa Treball i Formació del SOC permet subvencionar entitats locals (EEL) i entitats sense ànim de lucre (ESAL), i enguany ha inclòs uns plans d’ocupació específics perquè les ESAL contractin persones trans.

En concret, inclou el finançament de contractes laborals d’un any de durada, la formació per a l’adquisició de competències professionals i transversals, i l’acompanyament per garantir la plena inclusió de les persones que s’hi adhereixen. La convocatòria ha comptat amb una gran col·laboració d’entitats i empreses socials que han manifestat interès a adherir-s’hi.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 joan, manresa, 06/08/2021 - 16:28

tinu.)cabron, festes, diumenges, vacances fora de temps i nits de descans..,per tot axó, una dona no havent cotitzat prou ,no te dret a res, solució dada darrere els taulells..."Dons si vol cobrar.., se separa del seu espòs..,i ya cobrará..."..,altre comentari fet mes malait..," o es posa un vel o es pinta de negre la cara, o no cobrara" -RIP-

#13 joan, manresa, 06/08/2021 - 16:20

El Casal, obrint la seva paradeta des de Moro-L'andina..---Axó es com emulant "Mosén Tronxo..", --es el camí d'una llarga pixarada --,amb perdó. Tenim a casa nostra milers de donas, que no cobren cap puta pensió, han de compartir la del seu marit...,que aquest cobra una pensió normaleta ,per haber treballat en una multinacional, com un (cont

#12 Masias , Mis posaderas , 06/08/2021 - 11:40

No se para que se gastan tanto dinero

Si hay que capar estelados se dé muchos que lo harían gratis

#11 Montse Quatre, Manresa, 06/08/2021 - 11:34

Aquest desde l'adolescencia s'ha arrosega pels passadisos del seu partit fent merits per pidolar algun càrrec sense cap mes experiencia que haver servit carajillos al bar del poble...pero a l'hora de malversar els diners publics qualsevol val, talment com demostra amb aquests quatre milions mentre hi ha gent fent cua als bancs dels aliments

#10 pepe, Andorra, 06/08/2021 - 09:52

y si lo criticas eres un hereje, un rojo, un facha, un judío o lo q se lleve esta temporada por parte del señor feudal para demonizar y estigmatizar a los críticos y disidentes.