Publicitat
Societat · 21 de Gener de 2009. 21:51h.

El Govern destina set milions en cooperació internacional

L'ONU signa amb la Generalitat el primer acord amb un ens no estatal

El Govern destina set milions en cooperació internacional

Josep Lluís Carod Rovira i l’administrador adjunt del Pnud, Bruce Jenks, firman l'acord

Durant el 2008, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha signat acords amb Acnur, Fao, Fons Global contra la Sida, la Malària i la Tuberculosi, Unicef, Unifem (Fons de Desenvolupament per a la dona), Unrwa (Agència de suport als refugiats palestins), Pma (Programa Mundial d’Aliments) i la Campanya pels Objectius del Mil·lenni, per valor de set milions d’euros. Val a dir que en la majoria de casos el treball del Govern amb aquests organismes data de 2004.
 
Aquesta dada figura en un comunicat de la Generalitat que informa que el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha signat aquest dimecres un acord marc d’entesa entre l’Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament (Accd) i el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (Pnud), amb qui la Generalitat col·labora des de l’any 2004. De fet, l’objectiu del document és donar un nou impuls a l’actual cooperació i aconseguir una col·laboració estratègica en un futur pròxim. Es tracta del primer acord que aquest organisme de Nacions Unides signa amb un govern no estatal com és Catalunya.

A l’acte han assistit la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell; el delegat del Govern als Estats Units, Andrew Davis, i el director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, David Minoves.

Després de signar el memoràndum d’entesa amb l’administrador adjunt del Pnud, Bruce Jenks, el vicepresident del Govern ha manifestat la seva satisfacció per fer aparèixer Catalunya en l’escenari internacional a través d’aquest document, el primer que el Pnud signa amb un organisme no estatal. “La voluntat de col·laboració amb organismes internacionals es reforça d’aquesta manera després de molt temps contribuint amb organismes de forma multilateral”. En aquesta línia, Josep-Lluís Carod-Rovira ha agraït al Pnud “l’honor que representa ser el primer cop que es signa un acord d’aquestes característiques amb un govern autònom i que permet visualitzar realitats particulars com la catalana en els organismes de Nacions Unides”.

5 Comentaris

Publicitat
#5 Javi, Barcelona, 22/01/2009 - 13:38

Lo que pasa que con estas contribuciones a costa de los currantes y parados catalanes, Carod tiene la excusa perfecta para viajar por el mundo gratis total. ¿Que no lo veis? La ONU por pasta firma con quien sea. No hay ningún mérito en eso.

#4 Jordi GRN, Girona, 22/01/2009 - 11:44

Enric: Per actuar com un estat cal primer tenir els CALERS per a fer-ho. I la prioritat d'ERC hauria de ser construïr aquest estat desde dins, que feina i calers se'n necessiten, i no començar la casa pel teulat. Juguem a ser grans, i som criatures.

#3 joan, manresa, 22/01/2009 - 10:45

LaONU..??.No i entenc gaire,pro axó no és una agrupació de Nacions.?NACIONS amb mayúsculas clar,no entenc rés,potser fora millor que LaONU ens recolçés amb la Nostra Independencia i no pás aceptar milions d'una pobre Autonomía,perseguida per tutom

#2 enric, barcelona, 22/01/2009 - 10:20

Josep Mª,
Però quines tonteries dius? En tot cas l'enemic dels catalans és la poca visió política de suposats independentistes que qüestionen tot el que fa ERC des del govern, i especialment en aquest cas quan Catalunya actua com si fos un estat.

#1 Josep Mª, Terrassa, 22/01/2009 - 09:45

Millor que paguin els deutes que te la Generalitat.
Catalunya solidària amb tothom, però amb nosaltres NINGÚ. Quin poc orgull nacional i autoestima. Lo dit, l'enemic principal el tenim dins de casa.