Publicitat
Societat · 20 de Juliol de 2021. 14:57h.

El Govern dóna peu a què l'Estat no va demanar ajuda a França

Patrícia Plaja: "El govern català va sol·licitar al govern espanyol hidroavions francesos i no es va autoritzar"

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que l'Estat no va demanar ajuda a França per aturar l'incendi al Cap de Creus. "El govern català va sol·licitar al govern espanyol l'autorització d'hidroavions francesos perquè ajudessin a les tasques d'extinció de l'incendi del Port de la Selva i no es va autoritzar", ha confirmat Plaja en resposta al director editorial d'e-notícies, Xavier Rius.

Plaja ha declarat que a "la gestió de les emergències no poden interferir altres criteris que no siguin els que prevalen i vetlles perquè la resolució de l'emergència sigui el més diligent i eficient possible".

"És un tema que s'ha de resoldre de cara a un futur immediat", ha explicat la portaveu, que ha volgut afegir que "em consta que des del departament d'interior s'està ja amb converses amb el ministeri".

Xavier Rius ha recordat a la portaveu que l'Estat espanyol es va defensar de les acusacions afirmant que "es va ocupar al màxim l'espai aeri, raó per la qual no es va considerar ni oportú ni necessari sol·licitar ajuda a la veïna França". Rius ha preguntat si hi havia "una motivació política o simplement un tema tècnic" -referint-se a la decisió per part de l'Estat-. Plaja no ha volgut valorar aquesta qüestió i ha dit que "hauria de pronunciar-se el govern espanyol".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#17 un ciutadà, palau plegamans, 20/07/2021 - 23:04

i si venem les llanxes, tanquem les ambaixadetes i comprem més hidroavions y/o mitjans?
tampoc queda clar perquè volien demanar ajuda a França i no de la resta de l'estat... quin sentit té això? potser perquè els francesos ens ho haurien fet de franc?
incoherència rera l'altra. ja en línia de la Budó 'jo el que li puc dir' i no diuen res

#16 pepe, andorra, 20/07/2021 - 21:57

la cuestión es quejarse por todo, negarlo todo y no explicar nada, lo normal. Lo raro seria q hicieran algo útil. Lo unico q hace bien, es despilfarrar el dinero de los impuestos q nos quita la agencia tributaria para dársela a personas como esta. A disfrutarlo con salud.

#15 El Sifoner, Castelló, 20/07/2021 - 19:08

Todos los días con lo de la desobediencia, con lo de la desconexión, con lo de la soberanía. Co_nyo y no sois capaces de pasar del gobierno de España e ir directamente al gobierno francés a exigirles los aviones. ¿Acaso no sois una nación/pais/estado?, igual no lo sois y tanto pedir a vuestro seguidores y vosotros no hacéis nada, acojonados.

#14 Pepón, Bcn, 20/07/2021 - 17:43

Apa maca, ves a cagar a la via!

#13 Ojotuerto, Calafell tab, 20/07/2021 - 16:54

Parc Natural ????? Actuaciones Antitincendis??? Neteja de boscos???? Cortafuegos operativos.??? Y els Agents Forestal ???? Que estavan fent???? Estavan per la Republica dels Idiotes. (La que no existeis). En fin, la culpa a Espanya y a seguir cobrando. Lo que dice Vox del poder medieval catalán va a ser verdad...