Societat · 12 de Maig de 2020. 18:54h.

El Govern dóna suport al boicot de l'ANC

Porta al Consell de Garanties la denúncia contra la campanya Consum Estratègic

El Govern dóna suport al boicot de l'ANC

El Govern ha aprovat sol·licitar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries per dirimir sobre quin és l'organisme competent amb relació a la denúncia de Foment contra la campanya 'Consum estratègic' de l'ANC. L'Executiu català considera que l'expedient l'hauria de tramitar l'Autoritat Catalana de la Competència, no la Comisión Nacional de los Mercados y la Competència, que és l'organisme que va assumir la denúncia de Foment del Treball.

La campanya animava a consumir només en aquelles empreses amb "valors republicans" que "respectin allò que decideix el Parlament". La iniciativa impulsada per l'ANC pretén que els catalans modifiquin els seus hàbits de consum i optin per proveïdores partidàries de la República i que no participessin en la "campanya de la por" de finals del 2017.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que des de l'Executiu català consideren que "l'expedient l'hauria de tramitar l'Autoritat Catalana de la Competència i no la Comisión Nacional de los Mercados y la Competència d'acord amb l'Estatut de Catalunya".

"El Govern ha acordat sol·licitar un dictamen al CGE arran de la denúncia presentada per Foment del Treball de la campanya Consum Estratègic de l'ANC" ha informat Budó, recalcant és un "pas previ al plantejament d'un possible conflicte positiu de competències" davant del Tribunal Constitucional.

La patronal catalana Foment del Treball va denunciar l'ANC per "competència deslleial", i va demanar a la justícia el tancament de la web creada per l'entitat sobiranista que recull les empreses "compromeses amb la República". A instàncies de Foment, l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) van obrir expedients informatius.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Productes catalans, Barcelona, 13/05/2020 - 15:55

Aquesta gent estan anticuats i desfasats, una autarquia és el que hi havia a Espanya fa molts anys, es veu que la seva ambició és retornar-hi, però ara amb productes catalans a Catalunya.

#3 Alejandro, Villadecans, 13/05/2020 - 08:24

Y no piensan estos atontaos que como mucho los 2 millones escasos de indepes lo harian, no creo que todos dejen de comer un buen jamon o beberse un rioja por ejemplo, pero que si 45 millones de no independentistas dejan de comprar produtos catalanes nos afectaria un poco mas, pero claro eso alimentaria mas su victimismo

#2 Alejandro, Villadecans, 13/05/2020 - 08:17

Lo que toca lo que no suena es que estos de la ANC son los mismos que si de otras comunidades pidieran un consumo responsable y no consumir nada que venga de comunidades separatistas pondrian el grito en el cielo, porque son de la oplnion yo te lo puedo hacer a ti pero a ti ni se te ocurra hacermelo a mi

#1 Tirant, Bcn, 12/05/2020 - 21:40

Aquests de l'ANC estan més "sonaos" del que aparenten ...