Publicitat
Societat · 10 de Novembre de 2016. 17:50h.

El Govern es queda sense l’import de les multes de trànsit

El 54% es destinava a altres tasques diferents de la Seguretat Vial

El Govern es queda sense l’import de les multes de trànsit

Control dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu (foto: USPAC)

El Govern destinarà la major part de la recaptació de les multes de trànsit a combatre la sinistralitat a les carreteres catalanes, després que la comissió de la Sindicatura de Comptes del Parlament hagi aprovat per unanimitat una iniciativa del PPC per revertir la situació actual. La veu d’alerta la va donar l’Informe de Fiscalització del Servei Català de Trànsit que assenyalava que “només el 46% de la recaptació d’aquestes sancions -uns 90 milions d’euros a l’any- es destinaven a la millora de la Seguretat Vial a les carreteres”.

La proposta de resolució obliga al Govern “a destinar el 80% de la recaptació per multes de trànsit a Catalunya a prevenir, reeducar i aconseguir una menor taxa de sinistralitat a les carreteres catalanes”. La portaveu adjunta del PPC al Parlament, Esperanza García, ha afirmat que “avui les multes de trànsit deixen de ser un impost encobert”.

“Amb l’aprovació d’aquesta mesura, s’assegura que la imposició de sancions de trànsit sigui dissuasiva, en comptes de recaptatòria, i que els diners recaptats amb elles reverteixin de forma justa a la finalitat perseguida: millorar la sinistralitat a la carreteres i reeducar en la prevenció”, ha remarcat García.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 pepe.----, andorra, 11/11/2016 - 13:28

joer, 15.000 millones de pesetas para combatir la siniestralidad, pues la solucion esta antes q el problema, pero para arreglarlo habria q quitarle el chollo de las autopistas a la caixa y eso si q no....Ademas de hacer mas autovias y ampliar la red de FGC

#3 Marc3, Barcelona, 11/11/2016 - 10:21

sóc indepe, però em sembla una bona iniciativa del PP (dubto de si el titular podia haver estat més demagògic?)

#2 Josep-Maria , Barcelona, 10/11/2016 - 20:23

La dialèct. del joc polític genera benefic.: pot fer que qui no t'ho esperaves forci una decisió que benefic. els ciutad. I et fa veure que els pressumpt. patriot. cat., en això, o dormien o ens prenien el pèl. I no importa si el partit que ha denunc. la situac. ho ha fet pens. en el país o en fot

#1 Alejandro, Barcelona, 10/11/2016 - 18:59

¿ Y dónde iba a parar el restante 64% de las multas? ¿ Entre cuantos se lo repartían?

#1.1 Karhu, Bcn, 10/11/2016 - 20:53

Te cres que si se repartiera no seria esa la noticia? Sabias que se puede gastan en miles de cosas legales? Sabias que la policia cobra primas por recaudacion (ahi tienes una parte) y no por el hecho de reducirse delitos?

#1.2 Alejandro, Barcelona, 10/11/2016 - 21:36

#1.1

¿ Sabías tú que hemos estado más de 34 años sin saber los robos de los Pujol? sabías tú que la prensa catalana estaba y aún está, la mayoría de ella, comprada, silenciada con las subvenciones? ¡¡Baja del guindo que ya te toca!

#1.3 pepe.----, andorra, 11/11/2016 - 13:21

lo unico en lo q tiene q ver los pujol con esta noticia es q en ambos casos se ha saqueado. Pq lo de haber diez, diez, radares en 220 km, desde Andorra hasta BCN por Ponts, eso, no es normal y menos si la siniestralidad no se reduce o elimina. Y Karhu, q sea cierto no es q sea bueno.