Societat · 27 de Juliol de 2018. 17:51h.

El Govern espanyol encara no ha condemnat l'assalt a la tanca de Ceuta

Oficials de la Guàrdia Civil lamenten la manca de suport als agents ferits

El Govern espanyol encara no ha condemnat l'assalt a la tanca de Ceuta

Pedro Sánchez

La Unión de Oficiales de la Guardia Civil (UO) ha reclamat al Govern espanyol que expressi el seu suport als agents que protegeixen la frontera i condemni l'assalt violent que va tenir lloc aquest dijous a la frontera de Ceuta. La UO, en un comunicat, exigeix "que el Govern espanyol manifesti de forma taxativa el seu suport als que protegeixen la nostra frontera i condemni l'assalt i els assaltants". "Si el Govern vol una frontera de portes obertes que retiri als guàrdies civils que es troben destinats allí, si no, que no els deixi desemparats" reclamen en l'escrit.

Els oficials destaquen la "violència" amb la qual van dur a terme l'assalt, on van arribar a emprar "una radial per tallar la tanca, esprais com a llançaflames i pots amb cal viva barrejats amb excrements i orins que llençaven sense dubtar contra els agents que, valentament, intentaven frenar el seu avanç, posant en perill la seva salut i integritat física".

Un total de 22 guàrdies civils van haver de ser atesos per ferides de diversa consideració, principalment per abrasions produïdes pel contacte amb la cal viva. El col·lectiu lamenta que "fins ara no s'hagi produït per part del Govern la més mínima condemna dels fets ni traslladat cap mostra de suport als ferits".

Més de sis-cents immigrants van aconseguir saltar ahir la tanca de Ceuta després de més d'una hora d'enfrontament amb la guàrdia civil, en un assalt sense precedents, ni pel nombre de persones involucrades ni per la violència emprada.

fotoportadagc.jpg

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#23 Deriva annunciada, Bcn, 28/07/2018 - 15:09

Ningú pot sorpendre's dels efectes de crida emesos pel govern de Sanchez. Ja ho havía annunciatr abans i després de la "victoria" per colar-se com a president del govern central. Fins i tot la seva muller és dins d'una ONG amb un nom que fa preveure per on van els trets. Encara li manca pero pagar els serveis de la moció de censura als trencap

#22 Alejandro, Barcelona, 28/07/2018 - 11:15

Y lo mejor de todo es que aquellos que les han tirado cal viva a la GC produciéndoles hdas, serán tratados como "pobrecitos que huyen de la guerra" cuando lo que merecen por su agresión es ponerlos de vuelta a su país. Yo no sé hasta cuando podrá España hacer de samaritana con las avalanchas diarias de migrantes por toda la costa mediterránea

#21 Niceto, A los cobardes ni agua., 28/07/2018 - 09:41

Ets una mica, només una mica cabronet, per mentir.

#17 Jordi br, L'h, 27/07/2018 - 22:58

Unos funcionarios del estado exigen???? Esta gente no está en su lugar ni cuando pueden tener razon

#17.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 28/07/2018 - 17:18

Pues si, los funcionarios normales (excepto los indepes, claro) tienen el derecho y la obligacion de exigir que se respeten las leyes y sus derechos laborales. Si a un funcionario le hieren con cal viva, por supuesto que puede exigir al gobierno que le apoye, solo faltaría. ¿Que dirías si le tirasen cal viva a uno de los tuyos?

#15 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/07/2018 - 22:50

Grave error Pedro, porque vamos a ver, si no estás de acuerdo con la valla se consecuente y derríbala. Luego quédate a ver qué pasa y se lo explicas a los de la UE.