Publicitat
Societat · 13 d'Abril de 2012. 15:31h.

El govern espanyol reformarà el sistema universitari

El ministre d'Educació creu que cal retallar el nombre de facultats i títols

El govern espanyol reformarà el sistema universitari

Wert, amb Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa

El govern espanyol no està content amb la situació de les universitat d'arreu de l'estat. El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, creu que cal un canvi en profunditat del sistema i retallar el nombre de facultats i títols que hi ha a l'estat. Per això ha anunciat la creació d'una comissió d'experts per a la reforma del model universitari.

"La reforma de la universitat espanyola és una prioritat", ha dit el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en la roda de premsa posterior al consell de ministres. "La proporció d'universitaris sobre el total del sistema educatiu és molt alta. Hi ha més d'un milió i mig d'alumnes matriculats", ha afegit.

Wert ha lamentat que està "el 30% dels universitaris espanyols no acaben la carrera quan a Europa la mitjana d'abandonament dels estudis universitaris és del 14%" i ha assegurat que aquesta xifra suposa "llançar 3.000 milions d'euros". A més, ha afegit que està "poc internacionalitzada".

A l'Estat espanyol hi ha 79 universitats, que ofereixen més de 2.000 títols de grau. El ministre creu que hi ha un excés d'oferta universitària i per això vol mirar d'establir un estàndard d'eficiència mínima. Entre altres mesures, es preveu impulsar l'especialització de les universitats en diferents àrees de coneixement. A més, l'executiu vol impulsar sistemes d'avaluacions externes que valorin l'activitat docent i investigadora.

Una comissió de 12 persones relacionades amb el món universitari analitzaran la situació actual de l'ensenyament superior a Espanya. Han rebut l'encàrrec d'un govern espanyol que no està gens satisfet amb el balanç de les universitats de l'Estat. Wert s'ha compromès a presentar una sèrie de recomanacions per millorar la universitat espanyola en sis mesos.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 LOLA, BCN, 13/04/2012 - 21:21

Com sempre Madrid decidint el futur dels catalans...

#1 Jordi, Barcelona, 13/04/2012 - 16:46

M 'imagino, però, que després d'aquest estudi, la ciutat de Madrid oferirà, però totes les titulacions possibles,

#1.1 yomismo, Murcia, 13/04/2012 - 17:48

Bueno, dado que Madrid es la capital de España y que su área metropolitana tiene tantos habitantes como la comunidad autónoma mas poblada parece lógico que sea así no?.