Publicitat
Societat · 20 de Juliol de 2021. 18:28h.

El Govern exclou el castellà del pacte per la llengua

La consellera de Cultura només contempla "l'aranès, el català i la llengua de signes catalana"

El Govern exclou el castellà del pacte per la llengua

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha exclòs el castellà del Pacte nacional per la Llengua i ha reclamat "consensos" als diferents grups parlamentaris per "assegurar el present i el futur" de l'aranès, el català i la llengua de signes catalana".

Garriga ha dit que "la nostra intenció és posar sobre la taula, en un debat obert a tothom, la situació de totes les llengües que es parlen a Catalunya, amb dades a la mà i garantint el present i el futur del català, l'aranès i la llengua de signes catalana en aquest context plurilingüe, ric i divers".

Sobre l'exclusió de la llengua castellana, la titular de Cultura ha al·legat que "el castellà gaudeix de bona salut a Catalunya" i, en aquest sentit, ha apuntat que "a casa nostra el 97,6 per cent de la població sap escriure el castellà; el 98,5 per cent el sap llegir; el 99,5 el sap parlar, i el 99,8 l'entén".

"Això vol dir que pràcticament el cent per cent de la gent que resideix permanentment a Catalunya entén, parla, llegeix i escriu en castellà. Per tant, aquesta llengua està perfectament normalitzada en la societat", ha sentenciat.

Natàlia Garriga ha insistit que "l'objectiu del pacte per la llengua és el d'asseure'ns tots al voltant d'una taula per parlar d'aquelles llengües que a dia d'avui mostren dubtes de viabilitat a casa nostra, com són el català, l'aranès i la llengua de signes catalana".

"El seu futur depèn de com se les cuidi, i de les polítiques que se'n faci arreu dels Països Catalans" i per això cal que "treballem junts per tenir una societat plurilingüe on totes les llengües han d'estar en igualtat de condicions, començant per la catalana", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#15 recordad 6 y 7 de septiembre, secesionismo es fascismo, 21/07/2021 - 19:00

La consellera de Cultura demuestra tener muy poca cultura, nada nuevo en "el govern dels millors"

#14 antonio, barcelona, 21/07/2021 - 12:59

la propera sera que tots anem amb barretina

#13 Neferu, Barcelona, 21/07/2021 - 09:24

El odio, la prepotencia, y los complejos, les hacen aparecer frente al mundo como unos completos incultos e ignorantes, y gente poco de fiar .

#12 Marcial Heredia, el circo de la tele, 21/07/2021 - 08:13

La pérdida de una legua nunca es un problema. No es como perder las llaves tomando cañas. Nadie olvida una lengua que usa; no se puede. Las lenguas, al contrario que las llaves, se pierden por inútiles. Y perder algo inútil no es una pérdida; es una ventaja. Imaginen perder las llaves de una casa que has vendido. ¡Mejor! Un estorbo menos.

#11 Todos iguales, per la mía primero.. juasjuas, 20/07/2021 - 23:04

"Cal que treballem junts per tenir una societat plurilingüe on totes les llengües han d'estar en igualtat de condicions, començant per la catalana".

Pelín contradictorio, ¿no?