Publicitat
Societat · 31 d'Agost de 2010. 20:31h.

El Govern eximeix les prostitutes de passar controls sanitaris

Interior considera que l'ús de preservatius és "el millor mètode per prevenir malalties sexuals"

El Govern eximeix les prostitutes de passar controls sanitaris

Unes prostitutes, en una imatge d'arxiu

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts el reglament de la Llei dels espectacles públics i les activitats recreatives, que reforça la seguretat dels locals, simplifica els tràmits dels empresaris, facilita les actuacions en directe, i desenvolupa la descentralització vers els ajuntaments. També reconeix el dret de les persones interessades a ser escoltades en la tramitació de les llicències i preveu serveis de mediació i resolució de conflictes entre la ciutadania i els titulars d’establiments.
 
El reglament, que entrarà en vigor a finals de setembre, simplifica els tràmits per a obtenir llicències i organitzar activitats musicals en directe, estableix que els locals d’activitats recreatives i oci hauran de disposar de sistemes de control d’aforament com a mesura de seguretat, traspassa als ajuntaments les competències plenes en matèria d’espectacles i regula per primer cop els afters a més de legalitzar les discoteques per a menors.

Pel que fa als establiments oberts al públic en els que es desenvolupen activitats de naturalesa sexual, es manté la normativa aprovada l’any 2002 pel que fa als requeriments per obtenir llicència municipal, les limitacions o condicions d’emplaçament i els altres requisits.

L’únic punt del decret que no inclou el reglament és l’existència d’un control sanitari preventiu de les treballadores perquè considera que, a la pràctica, "s’utilitzava només com a reclam i argument per evitar l’ús de mesures de protecció".  
 
Interior considera que, a més de complir amb les condicions d’higiene i salubritat establertes en la normativa vigent, en aquests locals s'ha de garantir a totes les persones usuàries l'obtenció de preservatius i han d’informar que aquest és el millor mètode per prevenir malalties de transmissió sexual.
 
El Govern considera que amb els preservatius n'hi ha prou per "per reduir al mínim els riscos per a la salut, en un context de dignitat, respecte i confidencialitat, tot assegurant la promoció de la salut, la seguretat i els drets de les persones (tant treballadores com clients)".

El Departament de Salut ha assegurat també que impulsa "des de fa anys mesures que s’han demostrat eficaces per reduir els riscos dins aquest sector: programes de prevenció amb participació del col.lectiu de treballadores, programes de sensibilització dirigits a clients; mesures per involucrar els propietaris dels establiments en la millora de la salut sexual; monitorització d’infeccions com el VIH; l’elaboració de material divulgatiu específic per a aquest col·lectiu... etc".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Josep-Maria, Barcelona, 02/09/2010 - 11:18

La Conselleria de Sanitat, ¿està d'acord que amb l'ús del preservatiu, sense -a més- «revisió mèdica periòdica» de les prostitutes n'hi ha prou per a eradicar les malalties de transmissió sexual? ¿No és això una demencial mesura d'estalvi?

#1 Kropotkin, Vic, 01/09/2010 - 08:13

¿Para cuando la exigencia de nivel C de catalán para prostitutas y clientes? ¿Es que ya no hay patriotismo? ¿Es que habrá que usar siempre el idioma de los colonos? Soberanistas, manifestaos ante la Generalitat exigiendo patriotismo real...