Publicitat
Societat · 21 d'Abril de 2020. 19:33h.

El Govern fa marxa enrere sobre el passaport d'immunitat

Budó diu que “no hi ha cap decisió presa”

El Govern ha rebaixat el passaport immunològic plantejat pel doctor Oriol Mitjà a “una recomanació més” i afirma ara que “no hi ha cap decisió presa”. La proposta de l'especialista en malalties infeccioses s'incloïa en el pla de desconfinament que va anunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest passat diumenge, però la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit aquest dimarts que és “una possibilitat”.

“En aquest document del doctor Mitjà no fa referència a la necessitat explícita d'aquest tipus de document”, sinó que “fa un anàlisi de la situació en la que parla que en diferents estats ja s'està avaluant de quina manera es pot crear una acreditació de l'estat immunològic, encara que no hi ha en aquest moment cap decisió presa”, ha assegurat Budó.

La portaveu de l'Executiu català ha afegit que “en aquests moments no hi ha una recomanació explícita de l'eina”, ni tampoc “hi ha cap document publicat que sigui definitiu”. “S'estudiarà la millor opció i sempre tenint en compte codis ètics i deontològics”, ha manifestat Meritxell Budó, després d'admetre que “una bona part de la població” qüestiona el passaport immunològic per “raons tècniques i socials”.

Reunió telemàtica del Consell Executiu (foto: Govern)
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 electra, Barcelona, 22/04/2020 - 09:57

Que fa aquest home, sempre surt davant d'una tv. i cobra molt més que el President del Govern d'Espanya? . No hi ha un hort a la Generalitat?, així pot ser pencaria una mica. Hi ha gent que se'ls guanya ben desanssats.

#4 Soloesmiopinion, Tabarnia, 22/04/2020 - 09:55

Luego se quejan de que el Gobierno central va dando tumbos. Vaya cruz de políticos nos ha tocado en todos lados! A ver si pensamos mejor antes de votar la próxima vez.

#2 Neferu, Barcelona, 21/04/2020 - 22:39

Uf, menos mal porque, ya me veía yo multada o encarcelada, porque no me lo pensaba dejar hacer, salga el sol por Antequera. ¿ Y eso se le ha ocurrido al insigne epidemiólogo independentista? Pues oiga, mejor nos pone un brazalete, sale más barato y para el caso es igual que el carnet, tienen el mismo objetivo. ¡No te jd!!

#1 Barretina a rosca, Black hole, 21/04/2020 - 20:39

No saben ni repartir mascarillas como para gestionar un carnet biológico.