Societat · 30 de Maig de 2022. 14:22h.

El Govern fa un decret per esquivar una sentència judicial

Patrícia Plaja: "el responsable últim és el conseller Cambray"

El Govern fa un decret per esquivar una sentència judicial

El Consell Executiu ha aprovat aquest dilluns el decret per respondre a la sentència que imposa el 25% de castellà a les aules per "protegir els centres educatius i les direccions de les ingerències dels tribunals" i les responsabilitats jurídiques recauen sobre el conseller d'Educació, Josep González-Cambray.

El document aprovat pel Govern rebutja l'aplicació de percentatges en l'educació a Catalunya, malgrat el que disposa el veredicte judicial. En aquest sentit, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha rebutjat l'aplicació de percentatges en la roda de premsa i ha dit que "l'aprenentatge de les llengües mai es pot fer amb percentatges. S'ha de fer amb criteris lingüístics i pedagògics".

Preguntada per e-notícies sobre què faran quan el TSJC comenci a enviar notificacions als directors dels centres, Plaja ha remarcat que "aquest decret dóna cobertura total als centres i als resposables dels centres". "El responsable últim de l'aplicació i del desenvolupament és el Departament d'Educació i, per tant, totes les resposabilitats recauen en última instància en el conseller Cambray", ha sentenciat.

Finalment, la portaveu ha subratllat que "el centre de gravetat lingüística de l'escola catalana és el català. El català és la llengua vehicular, però és cert, i així s'ha de fer, que tot l'alumnat tingui coneixement oral i escrit de totes dues llengües".

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#21 Leonidas, Santa Coloma, 31/05/2022 - 09:50

31 de mayo de 2022, Quebec restringe el bilingüismo e impone severas inspecciones para proteger el francés, aquí en Cataluña habría que hacer lo mismo, pero para salvar el catalán.

#20 Vigatano, Vic, 31/05/2022 - 07:51

Es que es alucinante, desde cuando puedes mediante un decreto ley ir co tra una sentencia judicial?? Es que es tan absurdo en sí mismo que no sé cómo se les ha podido ocurrir, caray q no hace falta ser licenciado en derecho para darse cuenta!

#20.1 Barcelonés, Barcelona no es Cataluña, 31/05/2022 - 08:23

es un ataque al estado de derecho, la suerte que tienen es que el actual okupa de Moncloa se ha pegado a la silla con superglue y hará (o mejor dicho no hará) todo lo posible por que no lo despeguen, que la langosta del falcon está muy rica

#19 Nombre de César Tengo , El Prat de Llobregat, 31/05/2022 - 07:18

La Brimo pensaba que iba o iban a responder.
Pero veo que buen atino y mucho decoro, no han dicho aquello de lo repitio el loro.

#18 Tirant, Bcn, 30/05/2022 - 22:43

Amb el fàcil, just, racional i natural que seria utilitzar ambdues llengües oficials al 50%... corresponent al bilingüisme de la societat catalana... Però apareix la política fanàtica del separatisme (reforçada amb el PSC) que tot ho enverina. .

#17 Neferu, Barcelona, 30/05/2022 - 21:56

El independentrismo como es su costumbre, poniendo zancadillas a la ley. No conozco país con gente tan retorcida como en la Cataluña de esta España gobernada por ineptos