Publicitat

Buch només qüestiona els horaris de l'Estat per deixar sortir els nens

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha lamentat aquest dilluns que el Govern espanyol hagi permès que els infants sortissin al carrer "des de les nou del matí fins a les nou del vespre" sense fer cas a la proposta de les "franges horàries" que va presentar la Generalitat. Buch ha defensat que "si haguéssim fet aquestes franges horàries, ara ens podríem plantejar utilitzar cadascú unes franges horàries i així evitar les aglomeracions i evitar la propagació" ha dit.

"La proposta de la Generalitat de la sortida dels menors d'edat era per franges horàries. Bàsicament, per a evitar aquestes aglomeracions i perquè havíem tingut present sempre que un dels col·lectius vulnerables eren els menors d'edat, però també hi ha altres col·lectius que han de poder sortir al carrer per la seva salut també" ha defensat durant la roda de premsa.

"Nosaltres vam segmentar el dia en diferents franges horàries en la qual el primer col·lectiu vulnerable inicialment començava pels menors d'edat" ha explicat. "Malauradament ens hem trobat que l'obertura dels infants fins a 14 anys com va decretar Madrid s'ha obert des de les nou del matí fins a les nou del vespre. Això evidentment va en contra que diferents col·lectius puguin anar sortint a les seves franges horàries i també ha anat en contra d'evitar les aglomeracions" ha lamentat Buch.

"Demanem i exigim al Gobierno de España que replantegi aquest posicionament i que vagi cap a unes franges per pensar en altres col·lectius vulnerables de la població, que també puguin sortir en funció de les dades epidemiològiques, sempre preveient que això no suposi cap rebot" ha manifestat. "Si fraccionéssim el dia en diferents horaris, tots podríem tornar de mica en mica a la normalitat si les dades ens ho permetessin" ha assenyalat el conseller.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat