Publicitat
Societat · 7 de Setembre de 2021. 14:07h.

El Govern intenta salvar la Diada

Aixeca les restriccions pel covid el dia abans

El Govern intenta salvar la Diada

Diada del 2015, imatge d'arxiu

La millora de la situació epidemiològica ha portat el govern a aixecar les mesures antiCovid que afecten drets fonamentals. La més destacable és la limitació de deu persones en les trobades socials.

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu que “no hi haurà cap restricció que afecti drets fonamentals”.

“Les trobades deixen de ser limitades a 10 persones, per tant decauen les restriccions en el dret de reunió i també la que afectava la llibertat de culte restringint l'aforament en els centres religiosos”, ha indicat.

La portaveu ha explicat que el Procicat està perfilant els detalls de les restriccions i ha afegit que el govern ha volgut des del primer moment que fossin "quirúrgiques". Sí que ha avançat que "el gruix" de les mesures es mantindran i que hi podria haver variacions en els aforaments de les competicions esportives.

Una altra novetat que està tancant el Procicat té a veure amb el dret de manifestació. Les mobilitzacions ja no hauran de ser estàtiques. Els manifestants podran fer un recorregut sempre que es compleixi una distància d'1,5 metres entre els grups bombolla, es faci servir mascareta i es fomenti l'ús de gel hidroalcolòlic.

El que segur que es mantidrà tancat per ara és l'oci nocturn. Després d'una reunió aquest dilluns a la tarda, el sector continua sense data de reobertura.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#39 JM, Barcelona, 08/09/2021 - 19:56

Esta medida era principalmente la que se usaba para desalojar a la gente que estaba de botellón en grandes grupos por las noches. Y se la han cargado. Bravo!! Y el problema era el toque de queda...

#38 Agustino, Barcelona , 08/09/2021 - 14:41

Estos días podemos observar el silencio de los científicos investigadores, los lumbreras que aparecen cada momento en televisión, organizaciones como la OMS o la ONU, y hasta la propia ministra de sanidad, ante el despropósito de la Generalitat de levantar las restricciones para facilitar la Diada. Calladitos todos...

#37 Sergi Sergio, Barcelona, 08/09/2021 - 13:59

La tomadura de pelo es realmente impresionante, ahora para la Diada se levantan todas las restricciones, o sea, resumiendo que para lo que a ellos les interesa se acabo el covid, son una banda de mangantes y sinverguenzas de lo peor.

#36 Pere que tomba, BCN, 08/09/2021 - 13:17

Jo no hi aniré per motius sanitaris i també perquè tota l'energia política que tenim no podem capitalitzar-la per motiu de la repressió, Espanya no deixarà mai una via legal a la independència, tot això els ha fet caure la careta de democràcia i drets humans que havien bastit. Esperem el fracàs de la taula de diàleg per seguir mentre resisti

#36.1 Falling Peter, Gironès monamour, 08/09/2021 - 13:39

He....he....he.....hi...hi...h i....

#35 MANUEL FERNANDEZ, ESPLUGAS DE LLOBREGAT, 08/09/2021 - 12:00

SOLO UNA PREGUNTA ¿CUANTAS PAELLAS PROMETEN HACER PARA QUE LA GENTE SE PRESENTE AL PARIPE?