Publicitat
Societat · 6 d'Abril de 2020. 15:27h.

El Govern ja no pensa en desobeir

Ara només demanen que Pedro Sánchez “no es torni a equivocar”

El Govern no desobeirà l'Estat espanyol i complirà amb les ordres i el tipus de confinament que decreti l'Executiu central, perquè “és qui en aquests moments té les competències”. La consellera de Presidència i portaveu, Meritxell Budó, ho ha dit a la pregunta de si la Generalitat “pensa fer alguna cosa de manera unilateral si Sánchez no atén la petició del president Torra de no aixecar les darreres restriccions laborals i de confinament”.

“En decretar l'estat d'alarma varen aprofitar per fer també la recentralització a tot el que feia referència en temes de seguretat, protecció civil i sanitat”, ha criticat. També ha reclamat a l'Executiu central que retorni les competències, perquè “qui més coneix la situació de Catalunya és el Govern de Catalunya”.

Budó ha recordat que les mesures del Govern espanyol per a fer front el coronavirus “van arribar 15 dies tard”. “Demanem que el Govern espanyol no es torni a equivocar i que escolti els científics i tècnics”, ha afirmat. A més, ha reclamat a l'Estat un protocol de deconfinament perquè “no torni a haver cap error per part del govern de l'Estat espanyol”.

Respecte la proposta del Govern central de fer uns pactes de la Moncloa, Budó ha adverti que “si es tracta d’uns pactes per rellançar l’economia, i són amb lleialtat, amb acord i consens, ho estudiarem. Si es tracta d’una nova recentralització, no ens hi trobaran”.

D'altra banda, la consellera de Presidència ha explicat que “aquest cap de setmana ens ha arribat molt material sanitari, compres directes que ha fet la Generalitat”. “Continuem amb aquest 90% de la Generalitat i només un 10% de l’Estat”, ha lamentat.

Meritxell Budó
Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Fierecita, Montgat, 07/04/2020 - 13:55

Escucha jilijollas, el Dr. Cum Fraude se ha equivocado y mucho pero vosotras, nenazas, fuisteis quienes declarasteis la confinación TOTAL de Igualada para forzar al Estado y que este lo hiciera extensivo a toda Cataluña. La pretensión de controlar la Comunidad iba encaminada a una declaración de independencia.
Os jodeis, no os ha salido bien.

#12 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 07/04/2020 - 02:27

"Angela Merkel proyecta retirar competencias a los estados federados para centralizar la lucha por el coronavirus. El Ejecutivo alemán cree que la gravedad de la situación obliga a centralizar decisiones, lo que sólo es posible recortando competencias a los 'Länder'"

elmundo.es 21-3-20

Frau Merkel tambe te malatisses obssessions recentrali

#11 MOL ASTUTS, Barcelona, 06/04/2020 - 20:49

SI PITJOR MILLOR
Feci el que faci en Pedro Sanchez per aquets HO FARA, MALAMENT
Cap governan a reu del mon ES PERFECTE cap

S'ha de buscar SEMPRE, les 3 potes del gat
I es tant facil, BUSCAR DEFECTES ALS ALTRES, sou uns EXPERTS

Una vegada mes QUEDEU RETRATATS

#10 Neferu, Barcelona, 06/04/2020 - 20:32

Sanchez tardó tiempo en reaccionar y tomar las medidas oportuna pero cuando Madrid ya había reaccionado , en Catalunya la consellera de sanitat y ínclito Sr Guix decían cosas como: "las mascarillas ni hacen falta ni sirven de nada" " catalunya no está en el foco de contagio" " Una situación como la de Italia en Catalunya es improbabl

#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 06/04/2020 - 20:15

Tan be que anaven amb la Maripau, mossen Ballarin i el Filiprim quan l´Antiga Casa Pujol no tenia veleitats colpistes i nomes es dedicava a robar

Quins temps els de l´oasi de Pujol sense G.Civil ni Fiscalies Anticorrupcio obstinades en exterminarlos i celebraven amb joioses xocolatades al Pati dels Tarongers l´onomastica del patriarca del cártel