Publicitat
Societat · 7 de Febrer de 2021. 14:39h.

El Govern juga amb ajornar els resultats

Si no s'han pogut constituir "un nombre considerable" de meses a les 10 del matí

El Govern juga amb ajornar els resultats

El director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, ha explicat aquest diumenge que el Govern s'està plantejant no publicar els resultats provisionals la nit del 14-F si no s'ha pogut constituir "un nombre considerable" de meses electorals a les 10 del matí.

L'encarregat de processos electorals del Govern ha explicat que no descarten aquesta possibilitat, ja que si es publiquen els resultats amb meses pendents de constituir, aquest fet "podria afectar el sentit del vot" i incitar a fer "un vot molt més tàctic" condicionats pels resultats provisionals publicats la nit del 14-F.

En declaracions a RAC1, Peña-López ha explicat que "si hi ha moltes meses que no es poden constituir, serà un problema molt gros. Podria afectar el sentit del vot -dels electors cridats 48 hores després-, perquè podrien fer un vot molt més tàctic -coneixent ja l'escrutini-".

"Hem previst aquesta eventualitat. El que podem fer és suspendre no la recepció de dades, sinó la seva publicació. Fins i tot estem preveient ni tan sols sumar les dades, de manera que no hi hagi filtracions" ha apuntat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Agustino, Barcelona, 08/02/2021 - 08:38

Urgente... hacen falta observadores internacionales que vigilen los escrutinios. ¡¡¡¡Pucherazo a la vista !!!!

#8 joan, manresa, 07/02/2021 - 18:09

La colla de " Coll-Min", obrint la seva tertulia des de Moro-L'andina..---Axó es un mal acudit..,o una sortida de la rauxa d'un mal pair..,No creiem que la cosa vagui de debó...,si no es axis,i vistas las ultimas declaracions de la CUP, de ERC i d'algun altre ninotaire..,estem preparant un caldo prou espès per tornar a un caos o un 36. ULL

#8.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/02/2021 - 12:08

I tot gràcies al vot de gente como vostè.

#7 Soloesmiopinion, Tabarnia, 07/02/2021 - 17:54

¿Ya están preparando un pucherazo?

#6 Benet S., Barcelona, 07/02/2021 - 17:41

A la banda de delinquents que tenen segrestades les institucions els han de tenir sempre amb la corda ben curta, son adictes a saltar-se les lleis, frisen per ser dictadors. Amb aquesta trepa no hi ha mes remei que posar-los a la picota en defensa propia. Si d'aquests bandarres depengués ni eleccions tindriem. Sort de la Justicia que els obliga.

#5 Luigi., Barcino, 07/02/2021 - 17:12

Escrutinio de las Mesas Electorales (arts. 95-102) La Mesa hará públicos inmediatamente los resultados por medio de un acta de escrutinio, y entrega una copia a los representantes de cada candidatura que la soliciten,y otra a la Administración a los solos efectos de facilitar la información provisional sobre los resultados.