Publicitat
Societat · 27 de Març de 2012. 15:45h.

El Govern justifica les retallades per no acomiadar funcionaris

Homs justifica el pla d'ocupació per evitar "engrandir les llistes de l'atur"

El Govern ha aprovat el pla d'ocupació, que permetrà redistribuir feines entre els empleats públics i traslladar geogràficament treballadors de la Generalitat. El seu portaveu, Francesc Homs, ha justificat la mesura per evitar "engrandir les llistes de l'atur" i ha matisat que el pla té una data de caducitat de dos anys.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha explicat que per al Govern "no és una situació simpàtica", sinó més aviat una "decisió dolorosa" rebaixar la jornada i el sou dels interins, com preveu el pla per reorganitzar feines a la Generalitat a què el Govern ha donat llum verda aquest dimarts.

Segons ha explicat Homs, el nou pla -que entra en vigor l'1 d'abril i que es mantindrà fins al 2014- respon "a la necessitat no només de reduir els pressupostos, sinó també d'adaptar les estructures de l'administració a la realitat econòmica", ja que les càrregues de treball de determinats departaments s'han reduït o ampliat fruit de la crisi.

El pla que ha aprovat l'Executiu afectarà 32.000 dels més de 200.000 treballadors de l'administració de la Generalitat i s'aplicarà en dues fases. En un primer moment i de manera immediata es retallarà un 15% la jornada i el sou de prop de 7.000 interins. També un de cada tres caps de servei deixaran de cobrar el complement per allargar la jornada laboral.

La segona etapa del pla arribarà al mes d'octubre, on un cop analitzades les necessitats de personal en els diferents departaments es redistriburan les feines o fins i tot es promouran trasllats geogràfics. El Govern estima que els canvis entre departaments no superaran el miler i la mobilitat entre municipis serà testimonial i voluntària.

Manifestació de funcionaris a la plaça Sant Jaume
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Joan Cabdella, Barcelona, 28/03/2012 - 08:29

Que sumat al 5% de robatori a tots els funcionaris i interins, al 5% de l'any passat, supressió dels vals de menjador, 'eliminació de l'aportació al pla de pensions, rebaixa dels ajuts, a dos anys sense cap augment, fan que els interins de la Cheneralità hagin perdut el 30% de poder adquisitiu.

#7.1 Marian, bcn, 28/03/2012 - 15:22

Ja han fet prou campanya als mitjans per tal que la gent vegi a un mileurista com un prvilegiat. Així ho deien a la Vanguardia, que treien privilegis, i la gent,, contenta.
Es un privilegi que un treballdor públic, amb obligacions especials cobri 800 euros.

#6 Carolina, Barcelona, 27/03/2012 - 22:15

Realment han perdut el nord. Per què no expliquen que mentre fan això externalitzen serveis per així vendre la moto que la feina surt igual... si us plau que algú posi ordre en aquest desvari!!!

#5 jordi, salou, 27/03/2012 - 21:55

Podriem comencar per acomiadar diputats dels parlament, assesors de Consellers que aquest no cobren 1000 mensuals.
Ai perdo, que ells serveixen a Catalunya i els metges, bombers són uns ganduls es clar

#4 pepito, barcelona, 27/03/2012 - 20:48

podian empezar echando a todos los cobradores de dietas de las empresas ,publicas, ,diputaciones y consejoos comarcales.hay gente que cobra dietas de 4 consejos por ir media hora a la reunion.

#3 tom, barcelona, 27/03/2012 - 18:15

Però quant de cinisme!!! El Govern va d?escàndol en escàndol, amb tot tipus de corrupteles i prevaricacions i ara aquest paio diu que ho fan per no acomiadar gent, tindran barra. Bé ja s?ho trobaran d?aquí un temps quan els milers de funcionaris, les seves famílies i amics deixin de votar-los