Publicitat
Societat · 21 d'Octubre de 2021. 15:07h.

El Govern mima la UAB després del ciberatac

Silenci sobre l'escarni a S'ha Acabat

El Govern mima la UAB després del ciberatac

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró i la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, van visitar aquest dimecres la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i s'han compromès a reforçar la ciberseguretat de les universitats de Catalunya per evitar atacs informàtics com el que ha patit el campus de Bellaterra. En canvi, el Govern va guardar silenci després de l'escarni que va patir S'ha Acabat al campus i es va limitar a reproduir el comunicat del consell de govern de la UAB.

Puigneró va anunciar la creació d'una 'Cyberacademy' per generar talent en l'àmbit de la ciberseguretat i promoure una major oferta formativa dirigida a atendre les necessitats d'aquest mercat perquè "poden posar en escac serveis públics importants com la salut o el dret a l'educació".

Geis, per la seva banda, va afirmar que "la ciberseguretat és un camp de recerca i d'expertesa prioritari i un dels àmbits estratègics en recerca de Catalunya". La consellera, en canvi, va trigar un dia a reaccionar a l'atac contra la carpa de S'ha Acabat a la UAB per part del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i es va limitar a adherir-se al comunicat de la UAB, que només rebutjava els incidents i acusava Vox i Ciutadans d'"instrumentalització ideològica".

Avui li ha tocat el torn al president d'Esquerra, Oriol Junqueras, que ha fet "una aproximació històrica a la repressió contra l'independentisme" en un acte organitzat per les Joventuts d'Esquerra Republicana a l'aula 501 de la Facultat de Filosofia i Lletres i en el que no s'han produït incidents.

Junqueras, que continua estant inhabilitat per exercir qualsevol funció pública, incloent-hi les tasques de docència que ha desenvolupat tota la seva vida; ha reivindicat que "per molt que intentin evitar que ens trobem, no ho poden impedir". "Ho farem igual a fora, a les escales, a la plaça, on sigui!"", ha exclamat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 bejota, bcn, 22/10/2021 - 11:59

El voto de Lérida vale casi 3 veces que en Santa Coloma de Gramanet. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F. Otto Von Bismarck : "España es el pais más fuerte del mundo: los españoles llevan siglos intentado destruirlo y no lo han conseguido".

#3 bejota, bcn, 21/10/2021 - 18:14


EL CONFLICTO ES EL MATRIARCADO, CAUSA DE FRUSTRACIÓN ,VIOLENCIA .

#2 Marc de Vich, Vich, 21/10/2021 - 17:06

Les han entrado hasta en la cocina, encriptando todos los servidores, y claro ningún sistema informático funciona en la UAB, y venga gastarnos dineros en esta fiesta. Lo que no dicen es que todos los datos que han obtenido, es decir todos, hasta las cuentas corrientes y las tallas de los slips, braguitas, los van a poner en subasta en la red. FET

#1 Marcial Heredia, el circo de la tele, 21/10/2021 - 16:21

Solo nos faltaba lo de la "Cyberacademy". Las sociedades avanzadas importan talento si no lo tienen. Aunque hable español o lingala . Y no sea de su cuerda. Espabilen